x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Skoda - Octavia, un pas inainte

Skoda - Octavia, un pas inainte

30 Sep 2004   •   00:00

Incepand de astazi, romanii vor putea achizitiona noua versiune a celebrei Skoda Octavia, automobil ce a facut istorie in ultimii ani pe piata importatorilor din tara noastra.

Cunoscuta drept masina cu cel mai bun raport calitate-pret, Octavia vine cu mai multe dotari fata de varianta anterioara si cu un pret foarte bun. Astfel, versiunea de baza Classic, echipata cu motorul de 1,4 litri, ce dezvolta 75 de cai putere, va costa 10.664 euro, fara taxe.

NOUTATI. La fel ca vechiul model, Octavia beneficiaza de tractiune pe fata, cea integrala fiind disponibila numai pe versiunea Combi, lansata recent la Salonul Auto de la Paris. Construita pe aceeasi platforma cu Volkswagen Touran si Golf sau Seat Altea si Audi A3, proaspata masina ceha aduce in plus o noua suspensie multibrat pentru rotile din spate, precum si servodirectia electronica variabila.

SPATIU. Noul model este mai mare decat cel anterior, ceea ce sporeste spatiul, in special pentru portbagaj, care are un volum de 560 de litri. De fapt, singura masina care nu depaseste 5 metri si are un portbagaj mai mare este doar luxoasa Peugeot 607, ceea ce constituie un mare avantaj pentru Octavia. Masina va fi echipata cu patru motoare pe benzina, de 1,4 l (75 CP), 1,6 l (102 CP), 1,6 l FSI (116 CP), respectiv puternicul 2 l FSI (150 CP). Nici versiunea Diesel nu e mai prejos, oferind amatorilor acestui gen de motorizare propulsoarele de 1,9 l TDI (105 CP) si 2 litri TDI (140 CP). (Catalin Fainisi)

  • AVANTAJ. Noua Skoda Octavia este mai frumoasa, mai mare si mai avantajoasa financiar
  • ×
    Subiecte în articol: auto