x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Soluţie pentru bunurile de care nu ai în permanenţă nevoie

Soluţie pentru bunurile de care nu ai în permanenţă nevoie

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    30 Ian 2010   •   00:00
Soluţie pentru bunurile de care nu ai în permanenţă nevoie

Spaţiile mici ale apartamentelor de bloc au determinat pe mulţi dintre proprietari să renunţe la funcţiunea balconului, preferând să profite de spaţiul obţinut astfel pentru confortul propriu.



De aici a apărut nevoia de organizare la maximum a fiecărui colţişor al locuinţei, pentru ca aceasta să suporte o serie de produse care-şi găseau foarte bine locul pe balcon. Dar ce te faci cu cele care pur şi simplu nu mai au loc.

NEVOI DE DEPOZITARE
Ce te faci, de pildă, cu anvelopele de vară iarna şi invers? Sau cu bicicleta, care în anotimpul rece nu-ţi mai e de folos? Sau cu echipamentele specifice sporturilor de iarnă: schiuri, plăci de snowboard, sanie,...? Ori poate că ai o serie de obiecte şi elemente decorative la care apelezi atunci când te plictiseşti de un anumit decor şi ai chef să-l schimbi.

În altă ordine de idei, dacă stai cu chirie, poate că te-ai lovit de următoarea problemă: te muţi dintr-un loc în care ai fost nevoit să cumperi corpuri de mobilă într-unul care are tot ce-i trebuie şi te trezeşti că nu ai unde să o stochezi pe a ta, până când te decizi ce să te faci cu ea.

Sunt tot felul de astfel de necesităţi de depozitare care apar la un moment sau altul şi pe care, dacă nu avem la dispoziţie boxe sau garaj şi, bineînţeles, dacă locuiţi la bloc, nu aveţi cum să le satisfaceţi.

NOU ÎN ROMÂNIA
Un serviciu de stocare unic pe piaţa de la noi, destinat tocmai acestui gen de nevoi, a fost inaugurat la mijlocul lunii ianuarie, deocamdată doar în Bucureşti.
Este vorba despre Euro Mini Storage ­ un serviciu de depozitare cu autoservire situat într-o clădire specializată, în partea de est a Capitalei, pe Bd. Theodor Pallady la nr 42 J.

"Acest serviciu face parte din evoluţia obiceiurilor de consum şi dezvoltarea pieţei imobiliare din marile oraşe. Pe măsură ce oamenii devin din ce în ce mai conştienţi de mobilitatea şi confortul spaţiului locativ, aceştia caută soluţii de a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii fără a fi nevoiţi să facă o investiţie costisitoare sau un angajament major. De asemenea, firmele mici şi mijlocii caută soluţii de a-şi extinde operaţiunile şi spaţiul de lucru fără a face investiţii majore", ne spune Danu Temelie, Managing Partener, cel care se ocupă de operaţiunile din România şi Ungaria.

CUM SE PROCEDEAZĂ
În locaţia din Bucureşti sunt peste 1.000 de unităţi de depozitare (cu dimensiuni cuprinse între 1m2 şi 27 m2), accesibile pe baza cartelelor magnetice. Fiecare unitate de depozitare dispune de un sistem de alarmă propriu şi un sistem de închidere la care are acces doar chiriaşul. Preţurile de închiriere sunt calculate pe unitate de depozitare/lună (nu pe metru pătrat sau metru cub) şi sunt negociabile, alături de alte servicii adiacente puse la dispoziţie de locaţie, în funcţie de nevoile clientului.

Există două tipuri de unităţi: cele cu acces din exteriorul clădirii, care nu beneficiază de sistem de încălzire şi ventilaţie, şi cele cu acces din interior, care au acces la sistemul de încălzire şi ventilaţie.

Contra cost pot fi achiziţionate şi o serie de materiale auxiliare, necesare unei bune depozitări şi organizări a spaţiului - de la materiale izolante şi bandă adezivă până la cutii de carton, cuttere, rafturi şi cuiere. Clienţii pot beneficia şi de transport cu ajutorul autovehiculelor din dotare sau, în cazul în care cantitatea mărfii depăşeşte capacitatea acestora, serviciul poate fi externalizat către firme specializate. Preţurile acestor servicii pot fi şi ele negociate, în funcţie de perioada contractuală şi de dimensiunile unităţii închiriate.

Accesul standard la unităţile de depozitare se poate face pe baza cardului magnetic de acces între orele 7:00-23:00 şapte zile pe săptămână. Accesul 24h/24h către o unitate de depozitare este posibil pe baza unei înştiinţări în prealabil.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou