x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Talent - "Fratii" nostri, pasari calatoare

Talent - "Fratii" nostri, pasari calatoare

de Loreta Popa    |    26 Noi 2006   •   00:00

Oricat de mestesugite ar fi cuvintele, este greu sa exprimi ceea ce simti atunci cand izbucneste muzica din sufletele tiganilor nostri.

SUCCES. Damian Draghici este mandru si fericit ca se trage dintr-o familie cu radacini adanci in muzica

Oricat de mestesugite ar fi cuvintele, este greu sa exprimi ceea ce simti atunci cand izbucneste muzica din sufletele tiganilor nostri.

Melodii vechi, scoase precum costumul din lada de zestre. Toate sub numele unui muzician desavarsit fara a folosi cuvinte pompoase... Damian Draghici. Dar si fratii lui, Nelu Furtuna, Valentina Bocanegra, Mariana Bidon, Elvis Ursu, Sile chitaristu’, Trandafir Vijelie, Aurica cu basu’, Nicu cu clarinetu’, Gicu cu chitara, Mihaita cu darabana, Mieluta surdu’, Gagiu cu tobele, Leonard al lu’ Cascarache, Romeo Namol, Sile al lu’ Dorel, Luis tambalagiu’, Florian cu chitara... Visand fara incetare, muncind fara preget, Damian & Brothers te cuceresc de la inceput cu vocea lor specific romaneasca, foarte personala, ce transmite un mesaj profund si viu. 17 muzicieni alesi pe spranceana, cu istorii inedite si de un pitoresc extraordinar. Lansarea de miercuri, 22 noiembrie, de la Spice Club, a Proiectului Radacini a fost o intoarcere la origini, la libertatea de a fi tu insati.

PRIETENI. Dupa 20 de ani de peregrinari, Damian Draghici a decis sa se intoarca acasa, la izvoare. A hotarat ca Proiectul Radacini merita atentia lumii intregi si s-a apucat de treaba. A cantat la mai multe instrumente pana s-a indragostit de nai. Acum, alaturi de cei din trupa, canta la o toba imensa. Un spectacol uimitor, sustinut de prieteni ai artistului: Mihaela Radulescu, Tiberiu Soare, Jojo. Muzica lor te ridica de pe scaun si smulge bucati din sufletul tau, facandu-te sa tanjesti dupa libertatea atat de draga tiganilor. Ei bine, cand Damian&Brothers incep sa cante la instrumentele lor arzi cu intensitate pana la ultima picatura de sange. Dorinta de a trai fara constrangeri, prin muzica, a celor de la Damian &Brothers demonstreaza ca talentul nu tine cont de etnie sau culoarea pielii.

×
Subiecte în articol: spectator