x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Tărgul Internaţional Spoga Cologne 2007

Tărgul Internaţional Spoga Cologne 2007

20 Oct 2007   •   00:00

La inceputul lui septembrie s-a desfăşurat la Köln Tărgul Internaţional SPOGA Cologne, manifestare specializată pe mobilier şi accesorii de tot felul pentru terase, parcuri, grădini

La inceputul lui septembrie s-a desfăşurat la Köln Tărgul Internaţional SPOGA Cologne, manifestare specializată pe mobilier şi accesorii de tot felul pentru terase, parcuri, grădini, o prezenţă foarte importantă pentru sectorul de piaţă profilat pe produse destinate petrecerii plăcute a timpului liber la aer, in afara locuinţei. Au apărut corespunzător şi concluziile desprinse pe marginea acestuia, concluzii care se vor reflecta pe viitor in oferta de produse din această gamă, asta in măsura dată de specificul diferitelor pieţe internaţionale.

Mobilă  pentru  afară

Linişte, relaxare, bună dispoziţie, termenul de loc de odihnă sau lounging este mai popular decăt niciodată şi reprezintă unul dintre tendinţele majore atunci cănd vine vorba despre mobilier de exterior. Graniţa dintre exterior şi interior este tot mai greu perceptibilă, pentru grădină fiind special concepute tot felul de piese de mobilier "imprumutate" de la interior, dar cu mult mai comode, pentru a servi exclusiv nevoii de spaţiu de relaxare. Doar formele mult mai generoase ca şi dimensiuni şi materialele alese pentru a rezista condiţiilor de mediu te ajută să deosebeşti actualul mobilier de exterior de cel de interior.

Un grătar cu apropiaţii...

Gătitul in aer liber se vede că a devenit o mare plăcere. Aşa-numitele "barbecue party" - intălniri intre familie şi prieteni ce au loc de obicei intr-o grădină, la care se servesc produse la grătar, sunt in mare vogă. Corespunzător acestei tendinţe de stil de viaţă inregistrate, electrocasnice destinate acestei modalităţi de preparare a alimentelor, tot felul de accesorii necesare precum grillul, teppan-yaki (un accesoriu pentru gătit utilizat in bucătăria japoneză, reprezentănd un soi de tavă din fontă in care se frig alimentele), suprafeţe şi spaţii destinate depozitării ustensilelor pentru gătit sau chiar bucătării pentru exterior foarte complexe au fost expuse in cadrul tărgului. Sectorul de piaţă destinat acestor produse a fost impănzit de invenţii ingenioase şi de inovaţii exclusiviste. Modele de grătar bune de amplasat in grădinile şi terasele de pe acoperiş (o tendinţă mai nouă privitoare la clădirile zilelor noastre) sau pentru balcoanele apartamentelor.

Exponatele de la tărg

Produsele prezentate in cadrul show-ului au fost din categorii diferite, mergănd de la mobilierul pentru grădină şi produse destinate campingului, pănă la echipamente pentru barbecue sau produse pentru sporturile de apă, pentru plajă sau jocuri pe care să le practici in timpul liber. Chiar şi echitaţia, un sport nobil şi se pare că foarte apreciat pe alte meleaguri, a avut spaţiul său, foarte bine pus la punct cu produse dedicate, de ultimă generaţie.

Formele din ceramică supradimensionate reprezentănd ghivece pentru grădini au fost intălnite la tot pasul in cadrul tărgului. Obiectele decorative pentru grădină au reprezentat o altă atracţie.

Rattanul, materialul elastic şi rezistent la umezeală, din impletirea căruia iau naştere orice fel de piese de mobilier, bineinţeles că nu a lipsit. Interesantă a fost combinaţia dintre culorile de bază, alb şi negru, aleasă in cazul acestuia. Adevărate livingroom-uri pentru un spaţiu şic amenajat in cadrul grădinii

×
Subiecte în articol: produse