x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Temperatură constantă în casă pe perioada vacanţei

Temperatură constantă în casă pe perioada vacanţei

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    20 Noi 2008   •   00:00

Ce spuneţi de un termostat care “are grijă” de plante şi menţine temperatura constantă în casă pe perioada cât proprietarii sunt plecaţi în vacanţă? În cea de iarnă, pentru a fi în ton cu momentul actual.

Termostatele pot să fie programate astfel încât să regleze temperatura din casă pe durate lungi de timp, astfel, casa nu este nici încălzită inutil, dar nu este nici lăsată complet neîncălzită, punând astfel în dificultate plantele de interior şi caloriferele. Pentru planurile făcute din timp e bine de ştiut că aparatele de reglat temperatura sunt valabile atât pentru căldură, cât şi pentru aerul condiţionat, aşadar şi concediul de vară poate fi la fel de liniştit.

DOUĂ MODELE
Cei de la Schneider Electric ne-au propus două tipuri de termostate: unul standard şi unul electronic. Amândouă modelele asigură comanda imediată a sistemului de încălzire sau de răcire şi prezintă avantajul unui montaj îngropat, rama acestuia putând fi aliniată la stilul şi coloristica celorlalte aparate electrice din casă sau birou. 

Termostatul poate să fie discret integrat în aceeaşi ramă cu întrerupătoarele, prin ramele multiple, astfel şi lumina, şi temperatura vor fi uşor accesibile din acelaşi loc.

Varianta electronică oferă posibilitatea programării săptămânale şi include funcţii suplimentare multiple, afişând atât indicatorul de protecţie la îngheţ, cel al temperaturii economice, cât şi indicatorul temperaturii de confort. Astfel chiar dacă nu este nimeni acasă, temperatura va rămâne la acelaşi nivel, pre-comandat.

 

Baterii eficiente cu design aparte

Soluţiile dedicate transformării spaţiului de baie sau bucătărie, din spaţii strict funcţionale în unele care să fie şi extrem de atrăgătoare, sunt găsite şi la nivelul bateriilor. Detalii care pot să contribuie mult la aspectul de ansamblu al încăperii.

 

În acest sens liniile urmărite pentru conceperea modelelor sunt: caracterul practic, stilul şi caracteristicile care fac aceste obiecte să fie eficiente în sensul de consum economic de apă. Acestea sunt direcţiile care au fost atinse şi prin colecţia recent lansată de producătorul Valpra (www.valpra.it).

Plain Square este numele colecţiei în cauză, ce conţine baterii pentru cadă, bideu, shower, chiuvetă pentru bucătărie şi baie. Formele găsite pentru acestea dau un aer aparte ambientului şi totodată conţin un mecanism soft, patentat care face posibil reglajul apei cu numai două degete.

×