x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Vânzătorii de plăceri

Vânzătorii de plăceri

de Roxana Roseti    |    15 Mar 2009   •   00:00
Vânzătorii de plăceri

Două săptămâni. Doar atât i-a trebuit artistului Marius Mihalache pentru a pune la cale un proiect muzical, pe care l-a lansat zilele acestea.



Vânzătorii de plăceri
Ethnotize  •  Un nou proiect muzical.  
Două săptămâni. Doar atât i-a trebuit artistului Marius Mihalache pentru a pune la cale un proiect muzical, pe care l-a lansat zilele acestea.

Roxana Roseti
text
Zoltan Simonffy
fotografii

Ethnotize – acesta este numele proiectului. În traducere liberă, un etno care hipnotizează. Pe viitor proiectul va include albume şi evenimente de anvergură, dar deocamdată a avut loc lansarea printr-un concert susţinut joi, 12 martie, la clubul  "XO Piano Café" din Bucureşti. Să nu vă închipuiţi că Mihalache  a cântat singur la ţambal. Când omul vrea să hipnotizeze, să inoveze, iar prin minte îi bântuie atât perioada prohibiţiei americane, cât şi senzualul farmec al Bucureştiului de altădată, chiar are nevoie de ajutor!  

Originalitate.
Astfel, lui Marius Mihalache i s-au alăturat artişti deosebiţi şi talentaţi: Irina Sârbu – voce, Mandela – flaut şi percuţie, Adrian Flautistul – contrabas, Lucian Maxim – baterie şi fierăstrău (da, da, "instrumental" acela cu sunete fantomatice). "Cine iubeşte şi lasă", "Săraca inima mea", "Ciuleandra", toate brodate cu jazz ceva iz de bossa nova, un pic de minunată improvizaţie… "Sunt vânzătoare de plăceri/Şi în taina unei seri/Îţi dau tot ce îmi ceri/Dar suflet n-am de unde/ Fiindcă el este mort…". Acest cântec l-au început cu uşoare note din coloana sonoră a seriei James Bond. În momentul interpretării de o stranie originalitate, hipnoza a început parcă de la contrabasist, transformat subit în şoldurile Josephinei Baker, faimoasa dansatoare. Vânzătorii de plăceri şi-au atins scopul: publicul a solicitat ca artiştii să improvizeze "Ciocârlia". Hipnoza ar fi continuat, dacă nu ar fi fost deja miez de noapte.

Imaginile din această pagină nu sunt de la concert, ci din micul studio unde au repetat artiştii. De ce imagini de la repetiţii? Ca să le vedeţi încrâncenarea.

 
 METICULOASĂ. Irina Sârbu a repetat unele "tonuri" în neştire  TRANSFIGURARE. Adrian, la un ciudat… "flaut": contrabasul!

 
 INVENTIV. Mandela prinde din zbor fluturii colegilor-artişti  Pasiune. Lucian Maxim, trup şi suflet cu... "tobele"

×
Subiecte în articol: spectator