x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Distinctii

de Raluca Grintescu    |    19 Iun 2006   •   00:00
Distinctii
PREMII
Dorinta ascunsa a celor de la Depeche Mode este aceea ca nici unul dintre ei sa nu aiba parte de o moarte tragica.

O trupa cu o activitate muzicala exploziva, care a inspirat numeroase trupe si artisti datorita reinventiei permanente in materie de tehnici si sampling-uri, nu putea sa nu-si culeaga intr-o buna zi laurii. Porecliti si "Guns’N Roses ai muzicii electronice", componentii Depeche Mode au fost premiati pentru intreaga cariera in octombrie 2002, in cadrul decernarii "Q Awards", desfasurata la Londra. Daca ar fi sa vorbim despre realizarile celor trei muzicieni, n-am avea suficient spatiu editorial. Insa putem face o sinteza a celor mai importante evenimente care le-au adus recunoasterea mondiala si care au atras dupa sine o masa colosala de admiratori.

MOMENTE. Una din cele mai remarcabile manifestari ale succesului lor a fost spectacolul pe care DM l-a sustinut pe Stadionul Wembley. Cel mai bun album, "Violator", s-a vandut in peste 6 milioane de copii, iar daca le-am insuma pe toate, ar fi peste 70 de milioane de exemplare vandute in intreaga lume. Din totalul de discuri DM aparute, 12 au "spart" topurile UK Top 10, iar piesa "Songs of Faith & Devotion" a debutat direct pe locul intai atat in topul Billboard 100, cat si in cel britanic. In ciuda succesului rasunator, DM nu a avut nici o piesa No. 1, nici in America, nici in Anglia. Culmea, doar piesa "Enjoy The Silence’" a tinut locul 1 in topurile canadiene.

O VIATA PE DRUMURI

Tinand cont de notorietatea si longevitatea trupei, era si normal ca DM sa-si petreaca mare parte din timp pe drumuri, spre a-si multumi audienta. Astfel ca pana acum baietii au sustinut 15 turnee mondiale: Tour (1980), Speak and Spell (1981), See You (1982), A Broken Frame (’82-’83), Construction Time Again (’83-’84), Some Great Reward (’84-’85), Black Celebration (1986), Music For The Masses (’87-’88), World Violation (1990), Devotional (1993), Exotic + Summer ’94 (1994), Ultra Parties (1997), Singles (1998), Exciter (2001) si Touring The Angel (2005-2006). Dupa ce va concerta la Bucuresti, DM va pleca direct in Anglia, unde vor canta la festivalul Wireless.

PREMII SI NOMINALIZARI PENTRU INTREAGA CARIERA

Primul premiu obtinut de Depeche Mode a fost in 1991, cand trupa a plecat acasa cu un Brit Award pentru "cel mai bun single britanic", iar timp de zece ani a stat pe tusa, fiind activa doar la capitolul nominalizari. Abia in 2001 este din nou premiata pentru "cel mai bun grup international" la VIVA Comet Award. Un an mai tarziu, aprecierea fanilor ii aduce doua premii, de aceasta data premiul "DanceStar Music" la categoria "Best remix" pentru "I Feel Loved (Danny Tenaglia mix)", si ulterior premiul pentru intreaga cariera, Q Innovation. Nominalizari: la categoria "cel mai bun album international" pentru "Playing the Angel" la Meteor Ireland Music Award (2006); la categoria "cel mai bun grup pop/rock al anului" pentru "Playing the Angel" la ECHO Award (2006); la categoria "cea mai buna compilatie" pentru "Remixes 81 to 04" la International Dance Music Award (2005); la categoriile "cel mai bun grup" (2002), "cel mai bun web al vreunei formatii" (2001) si "cel mai bun videoclip" pentru "I Feel You" (1993) la premiile MTV Europe Music; la categoria "cel mai bun videoclip" pentru "Devotional" la Grammy Award (2001).

VANZARI IN CIFRE

Mute Records a lansat o editie speciala a albumului "Ultra", premiat cu Discul de Aur, pentru vanzarile a 170.000 de copii in Marea Britanie. Albumul "Exciter" a debutat pe locul 2 in topul European Top 100, in timp ce single-ul "Dream On" a intrat direct pe locul 1 in Germania si Italia. In SUA a intrat pe locul 8 in topul Billboard 200 si s-a vandut in 421.000 de copii. Zvonurile spun ca, pana la sfarsitul anului 2006, toate cele 11 albume aparute inainte de "Playing The Angel" vor fi remasterizate si relansate cu extrapiese bonus. In plus, va aparea si o compilatie "Best Of" si un DVD live la "Playing The Angel".

×
Subiecte în articol: editie de colectie