x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Originali

de Raluca Grintescu    |    19 Iun 2006   •   00:00
Originali
INEDIT
Viata fiecarui artist DM a fost la un moment dat condimentata cu intamplari pestrite.

Prima jacheta din piele si-a cumparat-o la 18 ani, ulterior devenind obsedat de accesoriile si vestimentatia din piele neagra, o obsesie oarecum ipocrita. Ca si Alan, este vegetarian convins, din motive morale si de sanatate. "Pielea de culoare neagra este simpla si izbitoare. Este doar pentru imagine. Dar mi-ar placea sa-mi cumpar si un motor. Poate fetisul pentru piele s-a dezvoltat dupa ce am vazut un film vechi cu Marlo Brando, «The Fugitive Kind», in care actorul purta o jacheta din piele de sarpe super cool", sustine Martin. Nu suporta masinile, pentru ca, in opinia lui, sunt imorale. Nu s-a implicat niciodata in politica, o profesie dubioasa, de altfel. "Prea multa putere, prea putine principii", spune el. Desi multa lume il ia drept un pervers ciudat, cel mai mare viciu al sau sunt jocurile video. "Am un ras galagios. Umorul este important si conteaza intr-un grup de prieteni. Dar nu acel umor conventional care ma plictiseste de moarte", zice Gore.

TRAVESTI. O zi banala din viata lui se desfasoara cam asa: se scoala pe la pranz si se apuca sa compuna pana la opt seara. "Nu sunt un mare muzician. Nici unul dintre noi nu este, cu exceptia lui Alan. Interesul meu merge in directia liniilor melodice si a versurilor." Ii place sa colecteze discuri: de la At Atak si pana la trupe alternative precum Joy Division si The Ramones sau chiar Boy George. "Barierele sexuale i se par o prostie. Eu si prietena mea facem mereu schimb de haine, ne machiem, facem de toate. Si ce daca? Totusi mi se pare socanta afirmatia ca ies pe strada imbracat in haine de femeie", se pronunta Martin. Mama lui i-a aruncat la gunoi acum cativa ani toata colectia de reviste Disco 45, motiv pentru care nu o va ierta niciodata.

INIMA DE SOLDAT

Pentru ca au vederea slaba, doctorul trupei i-a sfatuit pe Andy si Martin sa poarte. Asa ca, daca vi se pare ca nu sunt prea amabili sau nu va zambesc indeajuns, acum stiti motivul! A fost cat pe-aci sa se faca preot, reusind sa-l converteasca si pe Martin spre calea bisericeasca. Piesa "Blasphemous Rumours" vorbeste despre experientele lor de atunci. Una din primele slujbe a fost aceea de functionar de asigurari pentru Sun Life, serviciu pentru care a fost nevoit sa faca naveta. Este un patriot convins cu inima de soldat. Ii place sa studieze istoria politica, in special cea legata de fascism. Pentru necunoscatori, el este si contabilul trupei.

SALMONELA, MANCAREA THAILANDEZA SI VOTCA

David Gahan este cunoscut pentru firea lui vulcanica. Inca de la 14 de ani si-a tatuat ambele brate, dar acum cativa ani si-a indepartat unul dintre ele la o clinica londoneza. A picat examenul de soferie pe motiv ca instructorul sau, morocanos si inchis la minte, l-a depunctat fara un motiv real. Insa a doua oara l-a trecut cu brio, mai ales ca isi cumparase deja masina: un Ford Escort XR3i. Aflat in Quebec, in 1993, Dave este arestat impreuna cu bodyguardul sau dupa o cearta cu portarul hotelului. In 1996, Dave a fost nevoit sa ia lectii de muzica pentru a-si imbunatati vocea deteriorata de prafurile magice. O luna mai tarziu s-a imbolnavit cu salmonela in timpul filmarilor pentru single-ul "Barrel of a Gun", care au avut loc in Maroc. Dave s-a intors de urgenta la Londra, unde a stat trei zile in spital. Mancarea thailandeza si italiana sunt preferatele lui. Este innebunit dupa hocheiul pe gheata si este mare fan "The Simpsons". Una din piesele lui preferate este "3 Days and Nothing Shocking" (Jane), iar piesa DM de suflet este "I Feel You". Cat despre trupe, Rolling Stones si Led Zeppelin sunt in topul preferintelor sale muzicale, iar "Pulp Fiction" este filmul preferat. A avut peste 20 de slujbe, dintre care cele mai interesante au fost: cea de femeie de serviciu, aranjator de rafturi sau impachetator la fabrica. Ii place votca si vinul frantuzesc. Nu are un hobby anume, insa ii place sa vizioneze filme, sa hoinareasca prin cluburi sau sa iasa cu prietenii.

FOTOGRAFUL DE SERVICIU

Ambitia lui Alan a fost sa devina un mare muzician. Unul din hobby-urile sale este fotografia, motiv pentru care si-a cumparat o camera video cu ajutorul careia se documenteaza in turnee. "Nu ma simt o vedeta pop, desi sunt constient de presiunile acestui statut. Suntem vedete pop prin definitie, dar Dumnezeu stie ce inseamna asta!", declara Alan. Munca de studio il intereseaza mai tare decat aparitiile live.

×
Subiecte în articol: editie de colectie