x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Postul Craciunului

Postul Craciunului

13 Noi 2006   •   00:00


Din sumar: Impacarea cu Dumnezeu / Lumea ajunge iar in haos / Sfintii pe calea desavarsirii / Sihastrii de pe munti / Dezlegari in timpul postului / Athosul Iesilor / Binecuvantare si semn crestin / Reteta bucuriei / Sarbatorile din post / Postirea in zilele noastre / Hrana trupului si a ... sufletului / Ruga, bucurie si speranta / Ochii Domnului din stanca / Poezie pentru Isus /





PANA UNDE?

editorial de CARMEN ANGHEL
Pana unde trebuie sa postim? Sau pana unde putem renunta la placerile noastre?
Pana unde putem sa ne strunim caracterul...
Timpurile pe care le traim nu ne mai ajuta asa de mult sa tinem un post cum se tinea, poate, in vechime. Starea noastra de spirit nu mai poate fi cea de acum doua mii de ani sau o mie de ani, sau cea a bunicilor nostri. Starea noastra de spirit, a celor care alergam clipa de clipa dupa glorie, dupa bani, care suntem in continue cautari...
Foarte rar obtinem o pace sufleteasca. Pana unde putem posti? Nasterea Domnului este, pentru multi, cea mai frumoasa sarbatoare a crestinatatii. Cea mai plina de bucurie. Este cea care iti aduce aminte ca in fiecare an ai ocazia sa devii mai bun, sa cresti cu un suflet curat, sa iubesti mai mult, sa ierti mai mult. Cu fiecare an care trece te maturizezi si in credinta.
Pentru orice maturizare trebuie sa faci sacrificii. Sa daruiesti, dar si sa primesti. Sa daruiesti frumos, si bine, si iubire. Sa primesti cel putin pe masura darurilor tale. Nu intotdeauna darurile sunt rasplatite... de oameni. Dar, pentru un crestin, a darui, a ierta si a iubi fac parte din esenta lui.
Pana unde trebuie sa postim?
Pana cand ne vom simti asa de curati sufleteste, incat Bucuria Nasterii Domnului sa o primim ca pe cel mai frumos dar. Sufletul sa ne fie atat de curat, incat sa auzim ingerii cantand.
Sa ne pregatim. Sa ne maturizam. Sa facem un exercitiu cu noi insine.

×
Subiecte în articol: editie de colectie