x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Postul Pastilor

Postul Pastilor

06 Mar 2006   •   00:00

© Postul si are sorgintea n Rai, ntr-o porunca a lui Dumnezeu. © Simbolul Crucii n spiritualitatea populara romAneasca. © Viata la Cozia, manastirea ridicata de Mircea cel BatrAn. © Ghidul de post, din care aflati care sunt dezlegarile din Postul cel Mare, cum trebuie sa te comporti ca un bun crestin.



Calator spre lumina


editorial de Carmen Anghel
Sa ne inchipuim ca de astazi plecam intr-o calatorie. Sunt unii oameni care se afla mereu pe acest drum: al smereniei, al uitarii de sine si al iubirii de ceilalti.
Si suntem noi, ceilalti, poate cei mai multi, care, prea ocupati cu a demonstra ca existam, ne amintim din cand in cand cat de mult Il iubim pe Dumnezeu.
Sa ne inchipuim ca de astazi plecam in calatoria in care sa ne regasim pe noi si sa putem iarasi sa-i vedem pe cei din jurul nostru. Fiecare zi sa fie un exercitiu. Si la sfarsitul perioadei de post sa absolvim aceasta scoala a sufletului.
Fiecare zi sa fie o mica, dar importanta incercare pe drumul nostru de apropiere de Dumnezeu. Si la capatul celor 40 de zile sa fim atat de curati incat sa primim Lumina cu lacrimi de fericire. In acest rastimp al Postului cel Mare sa ne pregatim si trupul, dar mai ales spiritul. Sa le curatam de balastul care s-a depus peste ele, sa le scoatem la lumina, sa scoatem la lumina ceea ce este mai bun in noi.
Sa ne inchipuim ca astazi plecam intr-o calatorie.
Poate pentru unii drumul va fi drept si usor. Poate pentru altii va fi ca urcusul unui munte, mai greu, mai obositor. Dar ce bucurie si ce pace te cuprinde atunci cand ajungi pe o culme a unui munte! Cand vom ajunge la capatul acestui drum - Invierea Domnului, sa nu ne oprim din iubire, din smerenie, din cautarea de sine.

×
Subiecte în articol: editie de colectie