x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Romanii si ecologia

Romanii si ecologia

20 Noi 2006   •   00:00


Din sumar: Invataturi despre mediu / Spatiul verde / Aer, apa, sol / Semipreparate si… coduri / Marca nepasarii / Neputinciosi / Sfarsitul unei lumi frumoase / Fata in fata cu ... animalele / Secolul vitezei si dezastrele / In natura... / Romania iese la gratar / Pedepse mici, poluari aspre /



Poveste de iubire

editorial de CARMEN ANGHEL
A fost odata ca niciodata... ca de n-ar fi fost nu s-ar povesti. Era o tara cu rauri multe, cu apa cristalina, paduri umbroase, munti cu animale multe, o mare limpede de-i vedeai nisipul. Pana intr-o zi, cand... Mi-au ucis padurea in care am facut dragoste. Mi-au ucis jumatate din amintire. Cum, nu stiti care padure?! Aceea de brazi frumosi, inalti, la poalele carora va ridicati si voi corturile. Padurea pe care copiii vostri o vor cunoaste, cel mult, din fotografiile de vacanta pe care poate ati avut inspiratia sa le faceti.
Povestea se scrie... Intr-o zi, oamenii s-au trezit ca raurile nu mai au apa cristalina, pestii mureau si ieseau la suprafata, sufocati de mizerii. Si parca nici ei nu mai aveau destui copaci sa se umbreasca, si nici prea multe ape curate sa se scalde, asa cum, plimbandu-se prin munti, acestia erau acoperiti cu... munti de gunoaie.
Povestea se scrie... Alta data, oamenii si-au dat seama ca nu mai au unde sa le arate copiilor unele flori si unele animale. Murisera si ultimele dintre ele.
Apoi au venit vremuri in care natura a inceput sa se razbune. Sa-si trimita apele sa spele lumea de mizerii. Furtunile sa alunge norii negri de fum. Iar Soarele ardea prea puternic... Oamenii se imbolnaveau si mureau in chinuri groaznice.
Povestea se scrie... E din ce in ce mai trista.
Intr-o alta zi, oamenii s-au gandit ca ar fi vremea sa iubeasca din nou natura, sa o respecte si sa o ajute sa renasca. Un vis...
Voi unde ati vrea sa faceti dragoste sau sa va cresteti copiii? La umbra unui copac sau intr-un desert?

×
Subiecte în articol: editie de colectie