x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Slagare fara competitie

Slagare fara competitie

de Dana Andronie    |    31 Iul 2006   •   00:00
Slagare fara competitie
NU-TI PLACE, NU MANANCI!
Liana Sandulescu sufera de o boala incurabila. De aceea a fost numita de TVR sa realizeze sase editii "Mamaia".

Exista anumiti oameni care sunt bolnavi… de televiziune. "Eu m-as numara printre ei. Nu ma compar cu nimeni, dar pur si simplu am constatat ca sufar si eu de aceasta boala. Pe «Mamaia» am cunoscut-o in calitate de realizator, in 1999. De atunci pana in 2005 (n.r. - fara anii 2002, 2003 si 2004, cand s-au ocupat Prima TV si Antena 1), am fost, din partea Televiziunii Romane, realizatorul acestui festival. Am incercat sa-l promovez, pentru ca mi s-a parut ca este o formula nationala si profesionista de a sprijini muzica romaneasca." (Interesant! Mai exista cineva care crede acest lucru).

(NE)ONORANT. "Muzica romaneasca merita un festival in care sa se exprime. Faptul ca presa si oamenii de muzica s-au declarat interesati de «Mamaia», chiar daca au facut-o intr-un mod critic, elogios, obiectiv sau subiectiv, m-a convins ca ea trebuie sa continue. A suscitat un interes si orice fenomen care suscita interes trebuie sa traiasca", ne-a declarat realizatorul Liana Sandulescu. Pe noi ne "suscita" ideea din acest an a organizatorilor de a scoate din concurs sectiunea "Slagare", asa ca am cerut lamuriri Lianei Sandulescu. "Va fi o seara de «Slagare», dar nu va mai exista o competite. Este destul de delicat ca slagarele anului sa fie puse in competitie! Foarte rare au fost situatiile in care un interpret a conditionat financiar participarea. Asiguram cazarea si transportul. Cred ca este onorant pentru ei sa fie pe scena festivalului. Daca unii nu cred ca este onorant si vor sa-i platim, atunci vom vedea care e situatia. Niciodata nu trebuie sa-i spui unui artist «La revedere!»." Noi insa putem sa spunem… adio!

"Iubesc «Mamaia», fiindca este o carte de vizita pentru mine. Ca realizator, trebuie sa-i dau fata de show. Dupa ce am batut palma cu Consiliul Judetean, echipa TVR, alcatuita din 80 de persoane, incepe treaba"
Liana Sandulescu

MUZICA, ROCHIA SI SANDAUA

"De fiecare data s-a zis ca organizatorii se orienteaza spre un juriu prea «batran». I-as invita pe ziaristi sa trimita niste propuneri. Ne-am propus ca in acest an sa facem un juriu care sa nu mai fie contestat de nimeni", ne-a declarat Liana Sandulescu. Ce-l mai deranjeaza pe realizator? "Ma deranjeaza ca se scrie despre rochia mai mult sau putin decoltata, despre sandaua de marca a unei interprete, fara sa se faca nici o trimitere la prestatia ei de pe scena. Are importanta cum arata interpretul, scena, decorul, dar cea mai importanta este calitatea muzicii."

S-A FACUT CURATENIE CU MATURA SI FARASUL

Iata ce scria presa in 1999 despre Festivalul de la Mamaia: "Anul trecut (si mai ales anul acesta), noul producator al festivalului, Mega Music (prin directorul sau, Adrian Stefanescu), a pus mana pe matura si faras (am auzit ca anul asta baga direct aspiratorul), a aruncat toate rablele si-a facut curat in program… Inclus initial in sectiunea «Slagare pop-rock», cu piesa «Balada timidului», Gabriel Cotabita a conditionat si el participarea: daca va fi lasat sa modereze talk-show-ul «Dopo-festival», ca si anul trecut, participa si la «Slagare». Daca nu, nu. Dar pentru ca talk-show-ul i-a fost incredintat lui Leornard Miron, Cotabita s-a retras zgomotos din concurs, declansand un nou suvoi de comentarii" (fragment din articolul "Festivalul Mamaia ’99 - prima editie fara dinozauri", aparut in National)

REUNIUNEA SLAGARELOR Ce mai are nou "Mamaia"

anul acesta? "TVR implineste 50 de ani si vom face o istorie muzicala a televiziunii si a implicarii ei in Festivalul de la Mamaia. Vom avea o seara a slagarelor lansate la sectiunea «Creatie». Vom incerca sa o aducem si pe Margareta Paslaru. Nu cred ca TVR nu-si permite sa-i plateasca Margaretei un drum, oriunde s-ar afla."
×
Subiecte în articol: editie de colectie