x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Targ de vacante la preturi reduse

Targ de vacante la preturi reduse

07 Apr 2005   •   00:00

La Targul National de Turism, persoanele care se inscriu la excursiile si sejururile din aceasta vara ale agentiilor de turism pot beneficia de reduceri de pret de 10-20%.

  • de IOHANNA ONACA PURDEA
  • ECONOMIC/BUSINESS

  • CERERE. Chiar daca preturile vor fi cu 10% mai mari, litoralul este cautat de tot mai multi turisti
    Pasti pe litoralul romanesc sau la pensiunile de la tara, vacante la tarmul Marii Negre, excursii in Spania, Grecia, Italia, Egipt sau chiar in Alaska gasiti zilele acestea la Targul National de Turism.

    La mare, la munte, in insorita Spanie, printre piramidele egiptene sau chiar in friguroasa Alaska, fiecare turist isi poate gasi destinatia favorita, la preturile pe care si le poate permite. La editia din aceasta primavara a Targului National de Turism (TNT), agentiile ofera reduceri de 10-20% din pretul pachetelor turistice persoanelor care se inscriu la ofertele de vara.

    PRETURI. "Litoralul romanesc ramane in continuare una dintre zonele pentru care cererea este in crestere. In general, preturile pentru aceasta vara vor fi cu 10% mai mari fata de anul trecut", a declarat Lucia Morariu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Ea a mai spus ca preturile excursiilor in strainatate au ramas, in general, similare cu cele de anul trecut, ceea ce inseamna o scadere in lei. Prezent la deschiderea oficiala a TNT, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Marius Crivtonencu, a precizat ca nu crede ca un sejur in Romania este mai scump decat unul in strainatate.

    LITORALUL ROMANESC. Hotelurile de 2-3 stele din Mamaia au preturi cuprinse intre 1,5 milioane lei si 5,5 milioane lei, pentru sase sau sapte nopti de cazare cu mic dejun. In Neptun si Eforie Nord, tarifele se mentin in jurul valorii de 2-3,5 milioane lei la unitatile de doua stele. Programul "O saptamana la mare" se desfasoara si in acest an, in perioada 1 mai-15 iunie. Un pachet de sase nopti va costa 799.000 lei, 899.000 lei sau 999.000 lei, in functie de clasificarea hotelului.

    IN STRAINATATE. Spania ramane, in continuare, una dintre destinatiile-vedeta ale verii. "Am pregatit sejururi la Costa del Sol, cu cursa charter, catre Costa Brava, cu preturi ce pornesc de la 188 de euro pentru un pachet cu sase nopti de cazare", a declarat Cristina Irirmia, director de marketing al Agentiei J’Info Tours. Turistii cu mai multi bani pot opta pentru un sejur de opt zile in Spania, cu un tur prin Barcelona, Madrid, Toledo, Granada si Valencia, al carui pret porneste de la 600 de euro.

    Romanii pot petrece Pastile in Insula Thassos cu 95 de euro de persoana, la care se adauga inca 3 milioane de lei, pachetul incluzand trei nopti de cazare cu mic dejun la hotel de doua stele, doua cine si masa festiva. Tarifele excursiilor in Grecia variaza de la 150 de euro de persoana pentru cinci zile pana la 295 de euro pentru opt zile. Cei care vor sa se racoreasca in miez de vara pot face un tur de 10 zile in Alaska, la pretul de 1.564 de dolari.

    PASTI LA TARA
    "Pastile este o sarbatoare traditionala, pe care romanii o petrec mai mult in familie, de aceea noi mizam mai mult pe turismul rural. Avem oferte in toate zonele cu pensiuni, cum ar fi Bran-Moeciu, Bucovina sau Maramures", a declarat Roxana Balcescu, director executiv la CMB Travel. Un sejur de cinci zile la Botiza, in Maramures, cu cazare la pensiuni de doua margarete, costa 3,4 milioane de lei de persoana. La acelasi pret, turistii pot petrece Sfintele Pasti si la Praid, in Harghita, unde pot participa si la o receptie in salina, contra sumei de 15 euro de persoana. La Campulung Moldovenesc, un sejur de patru zile costa 5,4 milioane de lei, iar daca alegeti una dintre pensiunile din zona Brasov veti plati 2,2 milioane de lei pentru trei zile cu demipensiune. Lumina in noaptea Invierii puteti lua si de la Manastirea Bistrita, unde veti fi intampinati, la intoarcere, cu oua rosii, cozonac si friptura de miel. Un sejur de patru zile la pensiunile din zona costa intre 3,5 si 4,5 milioane de lei.
    ×
    Subiecte în articol: milioane editie de colectie