x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Arta on-line

Arta on-line

08 Iun 2004   •   00:00

ARTA/ANTICHITATI

Colectia de tablouri, portelanuri, carti vechi sau monede poate fi completata printr-o simpla accesare a Internetului. Printr-un simplu clic scapati de drumurile prin oras si puteti descoperi comori nebanuite.
FLORINA ZAINESCU

De ce sa cautati prin magazine sau prin presa, cand puteti sa cumparati obiecte de arta sau antichitati din fotoliul dumneavoastra de acasa? Tot ceea ce aveti de facut este sa "rascoliti" Internetul in cautarea "vechiturilor" care va sunt pe plac, la preturi croite pe masura bugetului dumneavoastra. In plus, "batranul net" va poate furniza informatii pretioase despre cota unor pictori sau sculptori celebri. Mai mult chiar, puteti "umbla hai-hui" prin salile de expozitie ale muzeelor din intreaga lume. Iata cateva adrese utile.

Bani "expirati" pentru tot poporul

O impresionanta colectie de monede antice, medievale si moderne va este "oferita pe tava" la adresa www.numismatica.bizhosting.com. Preturile variaza intre 2 euro/bucata si 100 euro/bucata, in functie de raritatea si vechimea piesei. De la aceeasi adresa va puteti cumpara, contra unor sume acceptabile chiar si pentru buzunarul romanului, bancnote romanesti si straine. Trimiteti o comanda la casuta de e-mail indicata pe site (la sectiunea Contact-Comenzi) si "ulcica cu bani" va va fi livrata prin posta. De platit, veti plati la primirea coletului. Atentie! Si taxele postale tot dumneavoastra le veti suporta.

Magazine virtuale, produse reale

Numeroase piese de mobilier, picturi si desene semnate de Verona, Musceleanu, Piliuta, Baba, Pallady, Mina Byck-Wepper sau de Rudolf Schweitzer-Cumpana sunt "expuse" pe site-ul www.antichitati.ro. Galeria mai cuprinde diverse obiecte din bronz, fildes sau marmura, icoane, bijuterii si portelanuri. Din pacate, proprietarii site-ului nu ofera si detalii legate de pret si de modalitatile de achizitie. Pentru aceste "amanunte", ei va pun la dispozitie o adresa de e-mail. Tot prin intermediul unui e-mail sau sunand la un numar de telefon, puteti cumpara "vechituri de pret" si de la www.antiques-extensive.com. Ceea ce va va impresiona cu siguranta, daca vizitati acest site, este oferta cu adevarat bogata de mobilier de epoca, dulapuri sau lazi de zestre sasesti sau romanesti.

Pentru un colectionar informat...

www.gallerya.ro este o excelenta galerie de arta on-line. Nu numai ca va pune la dispozitie o gama larga de picturi, sculpturi, fotografii, obiecte de arta populara sau antichitati, dar va tine la curent si cu valorile de piata pe care le-au atins lucrarile marilor maestri autohtoni. Stiati, de exemplu, ca tabloul "Cap de tarancuta cu tulpan galben" s-a vandut cu 39.002 euro in 1999? Dar ca cel mai scump Grigorescu este "Fata culcata in iarba" - 59.900 euro?

Licitatii on-line

O droaie de ceasuri cu pendula, datand din secolele al 19-lea sau al 20-lea, va vor face cu ochiul daca accesati www.antique.3x.ro. Poze ale obiectelor, descrierea acestora si... un indemn: "Pentru a comanda un obiect, scrieti-ne la adresa de email silviuopris@mymail.ro (e-mailul trebuie sa contina numarul obiectului si o oferta de pret)". O licitatie electronica poate deveni distractia dumneavoastra preferata in dupa-amiezele plicticoase! Caseta

VIZITATI

  • www.metmuseum.org/special/Leonardo_Master_Draftsman/draftsman_splash.htm, daca sunteti pasionati de arta lui Leonardo de Vinci, dar si cunoscator al limbii engleze. Marele pictor a realizat mult mai mult in viata decat misteriosul zambet al Giocondei. Pentru a onora memoria artistului, Muzeul Metropolitan de Arta din New York a realizat o expozitie on-line care prezinta 140 de schite realizate de Leonardo. Dintre acestea, 40 pot fi vizualizate on-line. De altfel, Da Vinci este renumit tocmai datorita faptului ca a dus la bun sfarsit foarte putine picturi. Schitele insa au fost extrem de multe...
  • www.art-connection.com pentru a cutreiera galeriile de arta din toata lumea, prezentate pe acest site. Daca sunteti pasionati de arta, puteti petrece aici cateva ore bune admirand capodopere din toate colturile lumii.
  • Si n-ar strica sa dati o raita si prin Muzeul National de Arta al Romaniei, la adresa art.museum.ro.
  • Daca vreti sa va clatiti ochiul cu ceva arta contemporana, nu ezitati sa accesati www.show.ro. Iar daca va numarati printre tinerii artisti in cautare de spatiu expozitional, nu ezitati sa luati legatura cu proprietarii acestui site. Va vor posta lucrarile in galeria virtuala, fara sa va ceara vreun ban. Cu o oferta asemanatoare va intampina si www.artline.ro.
  • ×
    Subiecte în articol: artă