x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old AUTO/Stirile zilei - 27 mai 2004

AUTO/Stirile zilei - 27 mai 2004

27 Mai 2004   •   00:00

Honda are o nou` motociclet`

Produc`torul de motociclete Honda a lansat în competitiile de trial modelul RTL250F, echipat cu noul motor de 250 cmc în 4 timpi. Prima aparitie a lui RTL250F, aflat actualmente in curs de preg`tire pentru lansarea pe piat`, a avut loc pe 22-23 mai, la Grand Prix-ul Weider, din Japonia. Japonezii au dezvoltat noul model de motociclet` cu scopul de a combina performantele de vârf cu protectia mediului, anticipand modific`rile asteptate privind regulamentul, care vor cere competitorilor s` utilizeze motoare în 4 timpi, începând cu 2006. Motorul de 250 cmc cu un cilindru, r`cit cu ap`, este echipat cu injectie electronic` - primul motor de acest gen la o motociclet` dedicat` competitiilor trial.

Ford ofer` 20.000 de dolari pentru protectia mediului

Romcar, reprezentantul Ford in Romania, a anuntat lansarea celei de-a opta editii a Premiilor pentru Protectia Mediului, prin intermediul c`reia ofer` suport financiar pentru proiectele din domeniul conserv`rii si protectiei sistemului ecologic si a diverselor aspecte culturale si umane ale patrimoniului national. Valoarea total` din acest an a premiilor proiectului demarat in 1996 este de 20.000 USD, iar cele patru categorii ale programului sunt: mediul natural, patrimoniul national, ingineria mediului si proiecte realizate de copii si tineri pan` la 18 ani. Castigatorul marelui premiu de anul trecut a fost proiectul 〞Timpul apei, timpul nostru", implementat de organizatia Petro Aqua din Petrosani. Proiectul a urmarit o mai buna cunoastere si intelegerea necesitatii protejarii mediului inconjurator de catre copii.

Volvo si-a innoit modelele S60, V70 si XC70

Produc`torul suedez de automobile Volvo a lansat in aceast` s`pt`man`, la 〞The Sunday Times Motor Show" din Marea Britanie, noile modele S60 (foto), V70 si XC70, care vor fi disponibile pe piat` incepand cu anul viitor. Una dintre principalele nout`ti ale modelelor Volvo este implementarea sasiului activ Four-C (cu noile caracteristici Sport si Comfort), al`turi de imbun`t`tirea motoarelor si a sistemelor de securitate, printre care se num`r` sistemul WRG, care nu permite apei s` r`man` pe geamurile laterale atunci cand plou`, sau sistemul BLIS, care monitorizeaz` traficul.
×