x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Bani de la Guvern pentru liceenii saraci

Bani de la Guvern pentru liceenii saraci

06 Sep 2004   •   00:00

Elevii care provin din familii ale caror venituri nete luare sunt sub 1,5 milioane de lei pe fiecare membru de familie si care urmeaza liceul sau scoala de arte si meserii vor primi, lunar, cate 1,8 milioane de lei. Masura face parte din programul "Bani de liceu", menit sa vina in sprijinul familiilor care nu pot asigura copiilor sursele finaciare pentru continuarea studiilor, dupa terminarea clasei a VIII-a.

EUGENIA MIHALCEA

Guvernul va acorda cele 1,8 milioane de lei in fiecare luna, incepand cu anul scolar 2004-2005.

Ministrul delegat pentru Administratie Publica, Gheorghe Emacu, a cerut structurilor teritoriale abilitate sa intreprinda demersurile necesare pentru obtinerea avizelor de functionare a centralelor termice proprii din unitatile de invatamant si pentru autorizarea personalului de specialitate care le deserveste.

El a mai solicitat si intarirea colaborarii dintre administratia publica locala si unitatile de invatamant cu politia si jandarmeria si a atras atentia asupra asigurarii pazei la intrarea in unitatile de invatamant, a realizarii securizarii cladirilor, precum si a punerii in stare de functionare a sistemului de iluminat in jurul acestora.

LAPTE SI CORN. La 15 septembrie vor incepe scoala peste 3,7 milioane de elevi si prescolari, iar in acest an scolar se asigura, gratuit, 13,4 milioane de manuale noi, in valoare de 403 miliarde de lei. Eugen Bejinariu, ministru delegat pentru Secretariatul General al Guvernului, a precizat ca in anul scolar 2004 -2005 va continua si programul "Laptele si cornul", 1,5 milioane de copii urmand sa primeasca zilnic produse lactate si de panificatie. Limita valorii zilnice pentru aceste produse va fi majorata de la 7.000 la 9.000 de lei pentru un elev sau prescolar.

De asemenea, aproximativ 25.000 de elevi si studenti din familii al caror venit lunar brut nu depaseste 1,5 milioane de lei pe membru de familie vor primi, incepand cu 1 octombrie, un ajutor financiar de 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator personal nou.
×