x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Chiliman acuza fara dovezi

Chiliman acuza fara dovezi

03 Sep 2004   •   00:00

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, s-a vaitat ieri ziaristilor despre mostenirea capatata de la vechea conducere. Timp de o ora, Chiliman a "aruncat cu noroi" in cei care au fost la sefia Primariei Sectorului 1, in perioada 2000-2004, fara sa ofere date sau exemple concrete privind nereguli gasite.

MONICA ANDREI

"Majoritatea lucrarilor de investitii in scoli, gradinite, strazi sau spitale au fost supraevaluate. In plus, problemele financiare ale constructorilor au fost prompt rezolvate, legal, cu acte aditionale. Au fost sesizate Ministerul de Finante si Curtea de Conturi cu privire la aceste probleme", a spus edilul Sectorului 1. El nu a pus la dispozitia ziaristilor prezenti la discutie nici un document care sa demonstreze abuzurile fostei conduceri. Discutiile au fost la modul general, Chiliman fiind neconvingator, acuzand fosta administratie ca a facut foarte multe lucruri de mantuiala pe ultima suta de metri, mai ales in perioada campaniei electorale.

Desi a recunoscut ca asfaltarea arterelor reprezinta un castig pentru sector, primarul a spus ca lucrarile s-au facut dezordonat.

"Nu au aparut gropi, strazile arata frumos, dar am analizat calitatea asfaltului si am constat ca nu s-a respectat tehnologia", a spus directorul Directiei de Investitii, Robert Grigorescu. Nu ne-a explicat reprezentantul primariei ce tehnologie a studiat.

Dispute. Fara sa tina cont de faptul ca unele piete din Sectorul 1 au fost privatizate inca de pe vremea primarului George Padure, Chiliman a criticat si contractele de asociere.

"Asa-zisele privatizari ale pietelor sunt pierzatoare pentru primarie. Aceste asocieri au fost atat de bine facute incat primaria nu are nici un reprezentant in consiliile de administratie ale firmelor", a spus actualul edil fara sa stie ca in contractul de asociere, semnat de Padure, nu era prevazut acest lucru.

In momentul in care a fost intrebat ce a facut de cand s-a instalat confortabil in scaunul de primar al Sectorului 1, Chiliman a raspuns ca nu prea poate sa faca mare lucru decat sa duca mai departe contractele incepute de fosta administratie. Ne intrebam cum poate sa accepte contracte, asocieri si alte aranjamente, ale fostei conduceri, daca acestea sunt ilegale si supraevaluate?

In sala de conferinta a fost prezent si ex-viceprimarul Ioan Todiras, care s-a prezentat drept ziarist si a cerut lamuriri privind "acuzatiile generale, lipsite de substrat si temei legal" formulate de Chiliman. A urmat un dialog in timpul caruia cei doi interlocutori au adus argumente la modul general.

×