x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Coada de maimuta

Coada de maimuta

31 Mai 2004   •   00:00

In ultima vreme, tanti Aglae a stat potolita. Nu a mai lansat virusi pe net - o fi vazut si ea ce au patit pustii aia care isi ziceau SkyNet-, nu si-a mai cumparat zarzavaturi de supa de la New York, cu carduri de credit "descantate".

Ca o gospodina model, si-a pus bigudiurile si s-a plantat in fata televizorului.
Cine a zis ca viata de telemaniac nu e palpitanta? Si mai ales distractiva? Unde te uiti, te strici de ras. Una dintre perlele coroanei, e numele unei artiste, impopotonat recent cu un @. La faza asta a stat tanti Aglae mult pe ganduri... Sa-si zica si ea @glae? Noroc cu Fanel, ca i-a explicat ca el fuge de acasa si ii roaga pe aurolaci sa-l infieze daca matusa-sa o sa fie strigata in bloc "tanti coada-de-maimuta-glae"...

Dar nu de ai lor vrem sa vorbim, ci de ai nostri. Mai exact, despre cea mai recenta distractie pe jurnalul.ro - ma rog, depinde din ce punct o privesti - este comentarea articolelor. Desi pune oarecum in umbra forumul, noua optiune de comentarii directe s-a dovedit un succes instantaneu. Mai ales cand cineva "o comite". De obicei, aia suntem noi, prin natura relatiei cititor-ziarist. Cu un ochi razand si cu unul plangand, citesti comentariile si nu poti sa nu scapi un hohot de ras, printre inghititurile in sec. Sa luam ca exemplu doar IT-ul, ca pe aici isi face veacul tanti Aglae, cand nu se uita la telenovele.

Articolul "Cum sa faci Windows sa mearga ca uns". Un vis al multora. Ce e drept, titlul ne-am priceput sa-l dam. Sa vedem insa ce reactie au avut cititorii: "Windows-ul nu va merge nici mai uns nici mai "neuns" cu "smecheriile" (...) prezentate in articolul d-voastra", "Sa fim seriosi, asta nu e IT ci gen retetar de bucatarie, pasajele de divertisment pt gospodine", "Bine ca nu ati scris cum trebuie pornit calculatorul adica este un buton mai mare pe undeva si trebuie apasat.", "Domnule - super! Mi-am aruncat la cos toate diplomele din IT!", "Ar fi trebuit ca acest articol sa fie alcatuit din benzi desenate. Astfel ar fi avut acces la el si cei carora chiar le-ar fi de folos: copiii de gradinita.", "Sunt realmente siderat de aceste trucuri, fantastic. Uite ca in Romania apar in sfarsit profesionistii. Sunt sigur ca aceste trucuri ascund o munca titanica a cuiva care a renuntat la tot ce inseamna viata personala numai pentru a ne revela noua profanilor aceste trucuri. ITI MULTUMIM! Un sincer bravo! Pentru noi, esti Hagi doi!"... Si tot asa, pret de vreo 25 de replici... Cu alte cuvinte, ne-am pus singuri coada de maimuta. Si nici macar nu ne-au dat pe MTV.

Serios vorbind, putem doar sa ne bucuram ca pagina de IT are in sfarsit publicul pe care ni-l doream, dar pe care, recunoastem, ca nu-l asteptam sa apara atat de repede. Si sa regandim nivelul pentru care scriem articolele. Un singur lucru e cert. Cititorii nostrii sunt mai inteligenti decat ai lor. Si uneori, decat noi.

×