x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Curatenie - Zugravul amator face economii

Curatenie - Zugravul amator face economii

04 Sep 2004   •   00:00

Cheltuielile pentru zugravirea unui apartament cu doua camere depasesc 20 milioane de lei, iar o mare parte din acesti bani sunt dati pentru manopera.

DANIELA IVAN

LAVABILA. Vopseaua lavabila este usor de aplicat si este pregatita special pentru a putea fi data usor pe orice suprafata. Noile vopsele, fabricate pe baza de rasini, adera pe orice suprafata: rigips, tencuiala, beton sau ciment.

PREGATIREA. Munca mai grea consta in pregatirea suprafetei, astfel incat aceasta sa fie neteda, fara crapaturi, condens sau mucegai. In cazul in care aveti astfel de probleme este recomandat sa dati jos pana la glet vechea vopsea si apoi sa tratati peretele cu o substanta antifungica. Este bine sa stiti ca exista vopsele speciale care impiedica dezvoltarea ulterioara a mucegaiului. Cine are tapet trebuie sa-l razuiasca cu spaclul, apoi sa gletuiasca din nou peretele. Ca sa nu intre multa vopsea este bine sa fie aplicat un strat de grund pe perete.

PRETURI

Preturile manoperei pentru zugravire variaza destul de mult. Piata este intre 0,5-1 euro/mp, pentru apartamentele curate. La aceste costuri se mai adauga spalarea de huma, care mai ridica si ea costul cu 0,5 euro/mp. Daca este nevoie si de un nou gled, atunci clientul mai scoate din buzunar chiar si 2-3 euro/mp. Insa exista intotdeauna meseriasi dispusi sa lucreze "la negru" pentru bani mai putini.

×