x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old LOCURI DE MUNCA/Posta redactiei - 26 mai 2004

LOCURI DE MUNCA/Posta redactiei - 26 mai 2004

26 Mai 2004   •   00:00

Florina Fago, Bucuresti
〞Cum imi pot recupera cartea de munca de la fostul patron care refuza eliberarea acesteia pe motiv ca am incalcat dispozitiile din contractul de munca privitoare la loialitatea profesionala, eu lucrand si pentru alta firma."

Raspuns: Trebuie sa va adresati Inspectoratului Teritorial al Inspectiei Muncii din Bucuresti, Strada Radu Voda, numerele 26-26A, Sector 4, telefon 021-331.76.14.

Ionut Ionescu, Slatina
〞Ce trebuie sa contina dosarul pentru inscrierea in baza de date a firmelor care intermediaza plasarea fortei de munca in strainatate? Unde trebuie depuse aceste dosare?"

Raspuns: Va puteti inscrie in baza de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca. Dosarul trebuie sa contina: copie legalizata dupa cartea de munca si/sau contractul de munca in original si copia acestuia, copie legalizata dupa certificatul de calificare profesionala, copie dupa buletinul sau cartea de identitate, copie dupa pasaport, adeverinta medicala, cazier judiciar valabil, curriculum vitae, fotografii tip pasaport. Mai este nevoie de recomandare de la ultimul loc de munca si fisa individuala (dupa modelul aflat la Oficiu).

Marin Liviu Teodor, Constanta
〞Dupa ce am lucrat sapte ani in Israel, am fost expulzat cu interdictie de patru ani in tara aceasta. As vrea sa stiu de ce am interdictie si pentru celelalte state europene si ce trebuie sa fac pentru a mi se permite sa lucrez intr-un stat european."

Raspuns: Scrisoarea dumneavoastra nu este completa, de aceea va rugam sa ne mai trimiteti una care sa cuprinda date referitoare la fapta comisa, in urma careia ati obtinut interdictia. De asemenea, si cine a stabilit interdictia, Romania sau Israelul?
×
Subiecte în articol: munca