x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Papagalul va taie trabucul

Papagalul va taie trabucul

28 Mai 2004   •   00:00

ARTA/ANTICHITATI

O noua licitatie ii asteapta pe iubitorii de "vechituri" duminica aceasta, la Casa Alis. Printre piesele ce vor intra in competitie la sectiunea diverse se numara o ghilotina pentru trabuce, in forma de pasare (foto).
FLORINA ZAINESCU

Confectionata din metal pictat in a II-a jumatate a secolului XIX, aceasta piesa de colectie are un pret de pornire de 75 de euro. Si o lampa de masa (foto dreapta) din metal patinat, intitulata "Le Forgeron" (Fierarul), va atrage cu siguranta atentia colectionarilor. Ea a fost evaluata de specialistii casei de licitatie la 150 de euro.

JOC. Dar cel mai spectaculos "maruntis" este, fara indoiala, ruleta hipica, cu mecanism muzical, montata pe suport din lemn cu patru picioare cu aplicatii de bronz (elemente Louis XVI). Iubitorii de antichitati au vazut-o probabil, acum cateva saptamani, la Targul Rom-Antique. Duminica, "ruleta care nu pierde niciodata" va intra in licitatie la un pret de pornire de 910 euro.

CARTI. Bibliofilii se vor lupta probabil pentru a intra in posesia mapei "Bucurestii in 1869" de Preziozi. Evaluata la 150 de euro, aceasta cuprinde 14 cromolitografii, 6 mici si 8 mari, plus insemnarea autografa "Expozitia Luna Bucurestilor 1935". La un pret de pornire de 405 euro, iubitorii de carte vor putea oferta si pentru "Noua Revista Romana" a lui Radulescu Motru, - 6 volume legate, anii 1908-1916.

×