x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Reality-show cu personaje virtuale

Reality-show cu personaje virtuale

26 Mai 2004   •   00:00

MASS-MEDIA

Succesul foarte mare de care se bucura in ultima vreme reality-show-urile realizate de diversele televiziuni i-a determinat pe producatorii de jocuri pe calculator sa testeze piata prin crearea unor astfel de spectacole, de data aceasta virtuale.
ADRIANA PADURARU

Un exemplu in acest sens este 〞Neighbors From Hell", in care iubitorii de reality-show-uri si de jocuri pe calculator pot imbina cele doua pasiuni. Jucatorul, in ipostaza regizorului transmisiei - isi poate crea propria emisiune, de 14 〞episoade", scopul principal fiind tachinarea prin diverse mijloace a vecinului virtual. Nu lipseste nici audienta, care va 〞rasplati" prin hohote de ras si aplauze fiecare poanta reusita, si prin huiduieli glumele 〞nesarate". Astfel vei avea sau nu 〞rating". Totul este ca intr-un spectacol televizat, daca faci abstractie ca personajele sunt 〞cu totul si cu totul virtuale".

VARIANTE. Pentru ca au fost criticati de faptul ca este prea scurt, unui impatimit neluandu-i mai mult de doua-trei ore sa finalizeze cele 14 niveluri, compania producatoare, 〞Jowood Productions", a lansat luna trecuta o noua varianta. De data aceasta actiunea nu se mai petrece 〞acasa", ci 〞in vacanta", cele doua destinatii oferite fiind India si China. Woody, personajul principal al 〞reality-show-ului" nu va mai fi singur, ci insotit de mama sa. Impreuna vor face viata vecinilor, plecati si ei in calatorie, un cosmar. Grafica jocului este mult imbunatatita, iar pretul a crescut si el, de la 30 de dolari la aproximativ 50.

Rautacisme

Iata cateva din chinurile la care sunt supusi vecinii lui Woody:
  • sunt curentati in timp ce incearca sa spele rufele
  • aluneca pe sapunul pus intentionat in calea lor
  • cand incearca sa foloseasca toaleta aceasta este imbuibata de hartie igienica
  • in timp ce se uita la televizor podeaua este taiata cu un ferastrau si vecinul cade cu tot cu fotoliu
  • se spala pe dinti, 〞din greseala", cu peria de curatat veceuri.
  • ×