x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info - 6 septembrie 2004

SCOALA/Info - 6 septembrie 2004

06 Sep 2004   •   00:00
MANUALE CU INTARZIERE. Desi termenul de livrare a manualelor scolare catre inspectoratele scolare a expirat vineri, unele edituri nu si-au onorat inca aceasta obligatie contractuala, informeaza Ministerul Educatiei. Astfel, daca la 1 septembrie cele 2.995.080 de manuale provenite din retipariri ale editiilor mai vechi au fost livrate integral si se afla deja in depozitele unitatilor scolare, din cele 9.592.100 de manuale editate ca urmare a licitatiilor din acest an au fost distribuite numai aproximativ 7.000.000. Intarzieri s-au inregistrat la editurile: Didactica si Pedagogica, Niculescu, Aramis, Sigma si Humanitas. (Eugenia Mihalcea)

POSTURI LIBERE PENTRU PROFESORI. Inspectoratele scolare judetene vor organiza azi o noua sedinta publica pentru repartizarea personalului didactic pe cele 6.996 de posturi si catedre ramase vacante la nivel national, in urma repartizarilor anterioare.

Dintre cele 6.996 de posturi si catedre vacante, 3.968 sunt incomplete, putand fi ocupate prin cumul sau plata cu ora. Cele mai multe dintre posturile vacante sunt de profesor (5.609), iar alte 730 sunt de maistru. Posturi disponibile de educatori-invatatori de limba romana sunt 459, iar de limba materna 198. (Eugenia Mihalcea)

BACALAUREAT. Ultima proba a sesiunii a doua a examenului de Bacalaureat 2004 s-a incheiat vineri. La aceasta a doua sesiune a Bacalaureatului s-au prezentat peste 30.000 de candidati, inclusiv cei care au promovat examenele de corigenta din luna august. Aproximativ un sfert dintre candidati au sustinut examenul integral. Azi se vor afisa rezultatele pana la ora 16:00 si vor depune contestatiile intre orele 16:00 si 19:00. Pe 9 septembrie se vor afisa rezultatele finale. Candidatii care vor promova examenul au posibilitatea sa se inscrie la facultatile care in perioada imediat urmatoare organizeaza sesiuni de admitere. (Eugenia Mihalcea)

POSTA

George, Vaslui: "Doresc sa dau examen de admitere la o facultate din Bucuresti, dar probele se intind pe cateva zile. Nu am unde sa stau pe perioada examenului. Credeti ca ma puteti ajuta?".
Raspuns: Pe perioada verii, caminele studentesti functioneaza. Te poti adresa facultatii. Poti merge direct la un camin studentesc ca sa discuti direct cu administratorul.

  • Aveti probleme cu profii?
  • Sau poate sunteti un dascal caruia elevii i-au scos fire albe?
  • Colegul vostru este un geniu, dar este prea modest ca sa iasa in fata?
  • Aveti un tovaras de scoala plin de sotii care merita povestite?
  • Copilul vostru a fost acaparat de televizor si Internet?
  • Pentru toate acestea si pentru multe altele pe care le asteptam de la voi, contactati-ne la adresa Piata Presei Libere nr. 1, Casa Presei, Corp D, Etaj 8, Sector 1, Bucuresti; tel. 021/224.37.01 sau la adresa de e-mail scoala@jurnalul.ro.
  • ×