x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/PE GLOB - 3 iunie 2004

SCOALA/PE GLOB - 3 iunie 2004

03 Iun 2004   •   00:00
Carti rezistente la apa. Un suc care s-a varsat accidental pe o carte? Nici o problema, ar putea spune copiii de gradinita de la scoala primara Lauriston din Hackney, estul Londrei, informeaza publicatia britanica The Guardian. "Cartea pentru toata viata", realizata dintr-o hartie rezistenta la apa si lacrimi, este inventia publicistului si motociclistului Simon Rosenheim, a carui harta rezistenta la apa a fost inspiratia pentru cartile pentru copii.

Dar Sylvie, Fraser, Max si Tiziah, care stau intr-un colt al salii de clasa, sub o pancarta pe care scrie "Vino si citeste!", spun ca, totusi, cartile trebuie tratate cu grija. Asa au invatat ei sa aiba grija de lucruri.

Max, care are trei ani, este de parere ca atunci cand nu ai grija de carti ele se strica si apoi nu le mai poti citi. Tiziah, de patru ani spune: "Odata citeam o poveste si aveam un pahar de apa in mana. Sora mea mai mica a dat peste mine, iar toate paginile cartii s-au udat".

Noile carti "indestructibile" sunt numai bune in aceasta situatie. Smidge este una dintre ele, o poveste virtuala despre o fiinta roz care isi schimba culoarea in functie de mancarea pe care o ingurgiteaza. Desigur, in acest caz, copiii nu au placerea sa dea pagina cu pagina cu manutele lor.

×