x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Spinul din talpa de 1.010 euro

Spinul din talpa de 1.010 euro

08 Iun 2004   •   00:00

ARTA/ANTICHITATI

O superba statueta din bronz, creata de Louis Ernest Barrias si botezata "Spinul", va fi scoasa la licitatie, duminica aceasta, la Casa Alis.
FLORINA ZAINESCU

Pentru a intra in posesia ei trebuie insa sa aveti pregatit in buzunar cel putin echivalentul a 1.010 euro. O suma asemanatoare va va fi necesara si daca veti pune ochii pe "Alegorie", bronzul lui Ferdinand Lugerth.

OFERTA. In aceeasi competitie vor intra si un Petrascu - "Curte venetiana" (22.600 de euro), doua tablouri semnate de Rudolf Schweitzer-Cumpana si un Ciucurencu (3.000 de euro) vor tine, cu siguranta, capul de afis al licitatiei. Alaturi de acestea, veti putea admira si cumpara "Drumul Crucii", o icoana pictata de Nicolae Grigorescu (2.500 de euro).

GHID. Pentru colectionarii de "hartii ingalbenite", casa de licitatie scoate la vanzare optsprezece ghiduri turistice diferite, din perioada interbelica, cu stampila Organizatiei Nationale Romane de Voiaj si Turism "Europa". Pentru doar 35 de euro - pret de intrare - puteti face o plimbare imaginara prin Toscana, Paris, Bruxelles sau Budapesta de alta data. Tot la o calatorie imaginara, prin Romania sau prin lumea larga, va vor "invita" si doua colectii de vederi, datand din perioada interbelica, evaluate la 30, respectiv 45 de euro. Si daca sunteti cu adevarat pasionati de astfel de "vechituri", cu siguranta albumul cu 50 fotografii de epoca si 2 oleografii pe panza, in legatura originala, va va face cu ochiul. Asta daca sunteti dispus sa scoateti din buzunar 165 de euro sau mai mult.

Cu 10 euro va puteti lua carnet

Iasi, anul 1941. Colonelul Dumitru Captaru devenea mandrul "propitar" al unui "permis de conducere pentru automobile". Acest document pe care distinsul domn, sofer amator, l-a purtat in buzunar acum 63 de ani, va fi scos la licitatie la un pret de pornire de 10 euro.

×