x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Targ de joburi in zece judete si in Capitala

Targ de joburi in zece judete si in Capitala

02 Iun 2004   •   00:00

LOCURI DE MUNCA

La cererea angajatorilor, astazi va fi organizata, in zece judete si in Bucuresti, Bursa Locurilor de Munca. Sunt oferite 10.125 de joburi de catre 500 de angajatori. Cele mai multe slujbe sunt oferite in industria confectiilor textile.
CRISTIAN PETRU

Persoanele care nu au un loc de munca sau vor sa il schimbe pe cel actual pot alege una dintre cele 10.125 slujbe oferite astazi la Targul de Joburi organizat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. Bursa este organizata in zece judete - Arad, Arges, Bihor, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Hunedoara, Iasi, Neamt si in Bucuresti, ca urmare a cererilor agentilor economici, avand in vedere oferta ridicata de locuri de munca. Si-au anuntat participarea 500 de agenti economici, care ofera 10.125 locuri de munca, dintre care 498 locuri de munca pentru persoane cu studii superioare.

Ramuri de activitate

Cele mai multe locuri de munca sunt oferite in Bucuresti (1.912), Calarasi (1.765), Constanta (1.535) si Hunedoara (1.086). Cele mai multe joburi pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite in Capitala (199), Constanta (120), Calarasi (41) si Bihor (40). Dupa ramurile de activitate, cele mai multe slujbe sunt oferite in industria confectiilor din textile, blanuri si piele si industria textila si a produselor textile (3.606), alte activitati de servicii prestate in principal intreprinderilor (1.157), hoteluri si restaurante (546), comert cu amanuntul (367), activitati de asigurari (358), industria de masini si echipamente (334), industria alimentara si a bauturilor (223).

Ocupatii

Principalele ocupatii pentru care sunt oferite locuri de munca persoanelor cu studii superioare sunt: inspector asigurare (138 locuri de munca), inginer in diferite ramuri de activitate (63), consultant in management (20), consultant financiar (15), redactor (11). Persoanele fara studii superioare pot alege una dintre slujbele oferite pentru confectioner asamblor articole textile (1.518), operator confectioner masinist (951), ingrijitor la domiciliu (210), ospatar (183), precum si 701 de joburi pentru muncitori necalificati. In Bucuresti, Bursa va fi organizata la Sala Bingo Europa de pe Bulevardul Regina Maria.

Noua burse

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a organizat anul acesta cinci Targuri de Joburi. In luna martie, femeile au avut ocazia sa isi gaseasca o slujba la targul destinat exclusiv lor, pe 5 martie. Atunci, 18.830 de femei au fost selectate in vederea angajarii, dintre care 3.077 au fost incadrate pe loc. In luna aprilie a fost organizata Bursa Generala a Locurilor de Munca, unde 36.166 persoane si-au gasit o slujba. Pentru persoanele de etnie rroma a fost organizat un Targ de Joburi la sfarsitul lunii aprilie, in timp ce luna trecuta studentii si persoanele cu handicap au avut ocazia sa isi gaseasca un loc de munca. Anul acesta, ANOFM mai organizeaza inca trei Burse de locuri de munca. Astfel, la 25 iunie va fi organizat un Targ de joburi pentru intretinatorii unici de famile, la 24 septembrie absolventii isi vor putea gasi o slujba, iar la 15 octombrie, persoanele peste 45 de ani.
×
Subiecte în articol: locuri joburi munca