x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old TURISM/INFO - 3 septembrie 2004

TURISM/INFO - 3 septembrie 2004

03 Sep 2004   •   00:00
FESTIVALUL TUICII. Turistii sunt asteptati la acest sfarsit de saptamana la Festivalul branzei si al tuicii, care se va desfasura in perioada 4-5 septembrie la Saliste, in judetul Sibiu. Vizitatorii vor putea cumpara branza si tuica si isi vor putea potoli foamea cu mamaliga, bulz si mici. Programul mai cuprinde parada portului popular si recitaluri sustinute de diverse ansambluri de muzica populara.

TICHETE DE VACANTA DIN 2005. Salariatii romani ar putea beneficia de tichete de vacanta incepand cu anul viitor. Proiectul de lege privind acordarea acestora se afla acum la Comisia de Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor. Potrivit proiectului de lege, pentru tichetele de vacanta se va cotiza timp de 11 luni. Suma totala a contributiilor lunare ale salariatului va fi de cel mult un sfert din salariul minim pe economie.

La randul sau, angajatorul ar urma sa contribuie lunar cu o suma ce nu poate fi mai mare de patru ori contributia lunara a salariatului si, de asemenea, nu poate fi mai mare de jumatate din salariul minim pe economie. Tichetele, care vor fi tiparite de CN Imprimeria Nationala si securizate, vor putea fi folosite doar de titularul tichetelor si de familia sa. Cu aceste tichete salariatul poate cumpara bilete pentru vacante, bilete de tren pentru concediu sau poate merge la parcuri de distractii. (Cristian Petru)

CONCERTE LA ZILELE MEDIASULUI. In perioada 6-8 septembrie se va organiza a treia editie a festivitatii "Zilele Mediasului", eveniment care va cuprinde recitaluri de muzica dance, latino, pop-rock, muzica populara, etno-pop, folk si house. Organizatorii au pregatit manifestari la Casa Schiller, Piata Regele Ferdinand, Piata Mihai Eminescu.

RARITATE. Primul tren de epoca german care va parcurge Romania in cadrul unui circuit organizat a intrat in tara pe 26 august. Trenul a plecat din Germania, a traversat Ungaria, iar in Romania, turistii au vizitat Constanta. Trenul, transportand 284 de turisti straini, a ajuns si in Bucuresti, de unde va pleca spre Sibiu si Arad. Cei mai multi turisti provin din Germania, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, calatoriile cu trenuri de epoca fiind un gen de turism care a castigat tot mai multi sustinatori in ultimii ani. (Gabriel Preda)

×