x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old "Vreau sa slabesc", la M6

"Vreau sa slabesc", la M6

27 Mai 2004   •   00:00
"Vreau sa slabesc", la M6

MASS-MEDIA

V-ati gandit vreodata ca lupta cu kilogramele in plus ar putea fi un bun subiect de reality-show? Se pare ca da, pentru ca producatorii francezi de la M6 au realizat un astfel de concurs.
ADRIANA PADURARU

Dupa succesul avut cu "Am hotarat sa fiu frumoasa", M6 a continuat seria cu "Am hotarat sa slabesc", reality-show ce a ajuns acum la cea de-a doua editie. Emisiunea le da posibilitatea celor sase concurenti de a duce pana la capat o dieta sub directa indrumare a unor medici specialisti. Participantii la reality-show isi stabilesc o greutate tinta, iar daca nu reusesc sa o atinga, la sfarsitul concursului sunt eliminati. Cei sase concurenti sunt filmati pas cu pas in cele sase luni de regim, urmarindu-se dificultatile cu care se confrunta acestia, momentele de cumpana sau tentativele de pacalire a specialistilor. In plus, medicii invitati in emisiune ofera si sfaturi publicului aflat in studiou in legatura cu dietele pentru slabit. Emisiunea are in jur de 3 milioane de privitori la fiecare difuzare, iar telespectatorii sunt incantati ca pot urmari prin cate trece o persoana care s-a hotarat sa slabeasca.

DEPRESIE. In aceasta editie, gazdele emisiunii, Marc Lesggy si Marielle Baker, au facut cunostinta publicului telespectator cu cele sase persoane care s-au hotarat sa lupte cu kilogramele in plus: Marion, Vanessa, Sandra, Arnaud, Philippe si Virginia. Cel mai impresionat de noul look a fost Arnaud, care a dat jos 20 din cele peste 100 de kilograme. Desi i-a fost foarte greu sa renunte la modul sau de viata, Arnaud a reusit si acum spune ca arata ca la 20 de ani. Dintre toti concurentii, Virginia a fost cea mai afectata. Interzicerea mancarurilor preferate i-au cauzat o puternica depresie. Cu toate ca a fost sustinuta si de familie, si de prieteni, ea a dat jos doar 16 kilograme, din cele 20 pe care si le propusese. Misiunea cea mai usoara a avut-o Marion, a carei tinta a fost de 5 kilograme. Avand in vedere ca are doar 49 de kilograme, misiunea a fost chiar usoara.

DEPENDENTA. Philippe a avut si el de furca cu vechile obiceiuri. Daca la celelalte mancaruri a renuntat cu usurinta, la ciocolata n-a fost chip. Dar pentru a fi sigur ca tabletele de ciocolata nu se "depun", s-a apucat de sport. Vanessa a vrut imposibilul: sa dea jos cele 20 de kilograme intr-un timp record. Cu toate ca medicul nutritionist i-a recomandat 1.500 de calorii zilnic, ea consuma numai 800, ajungand in pragul anorexiei. Si pentru Sandra cele sase luni au trecut foarte greu, medicul ei fiind chiar sceptic in privinta rezultatelor, mai ales ca Sandra nu prea era incantata sa renunte la desert. In cele din urma insa s-a apropiat de tinta de 10 kilograme, din cele 93, de care a dorit sa scape.

"Sacrificii"

Pentru a putea ajunge la greutatea ideala, concurentii au fost nevoiti sa renunte la:

  • mancaruri cu un continut bogat in grasimi
  • mezeluri
  • prajituri, produse de patiserie si ciocolata
  • bauturi alcoolice si tutun
  • lichide acidulate
  • paste fainoase si paine. In schimb, le-a fost recomandat de catre specialistii nutritionisti:
  • sa consume legume si fructe proaspete, supe, apa plata si produse cu un continut scazut de zaharuri
  • sa faca zilnic exercitii fizice.
  • ×