x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Inlocuitor de cafea din cicoare şi secară

0
Autor: Cristina Andreea Calin 24 Aug 2007 - 00:00
Inlocuitor de cafea din cicoare şi secară

CE BEM, CE MĂNCĂM
Băutura Inka este preparată din plante, de aceea poate fi consumată de aproape toată lumea, mai ales de cei cu probleme ale vezicii biliare.



CE BEM, CE MĂNCĂM
Băutura Inka este preparată din plante, de aceea poate fi consumată de aproape toată lumea, mai ales de cei cu probleme ale vezicii biliare.


Inka este o băutură instant pe bază de extract de cereale-pudră. In compoziţia ei intră "cereale 72% (orz, secară), cicoare, sfeclă de zahăr - prăjite". Eticheta ne oferă şi valorile nutriţionale pentru 100 de grame de produs: "valoare energetică 370 kcal/1.549 kj, proteine 4,7 g, glucide 88,4 g, lipide 0 g". Modul de preparare este şi el specificat: "Se pun 1-2 linguriţe de inka intr-o ceaşcă. Se toarnă apă fierbinte (nu clocotită). Puteţi adăuga lapte sau frişcă".


ANALIZĂ. Inka este o băutură instant pe bază de extract de cereale, care din punct de vedere organoleptic mimează cafeaua, fără insă a conţine alcaloidul cofeină. Produsul conţine o cantitate ridicată de zaharuri cu absorbţie lentă - amidon, dextrine, inulină, fibre alimentare (solubile şi insolubile). De asemenea, in compoziţie mai intră şi zaharuri cu absorbţie rapidă şi index glicemic ridicat: zaharoză din sfecla de zahăr, glucoză din cereale, precum şi fructoză din cicoare, ne detaliază Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Prin prăjire insă se generează şi anumiţi compuşi de caramelizare ce pot avea unele efecte dăunătoare. In schimb, produsul conţine unele substanţe provenind din cicoare cu acţiune benefică asupra motilităţii colecistului. Inka conţine şi gluten din cereale.


CONCLUZII. Produsul analizat poate inlocui cafeaua pentru cei cărora aceasta nu le este recomandată şi, de asemenea, poate constitui o băutură reconfortantă. Neconţinănd cafeină, băutura nu are efectele neurostimulatoare ale cafelei sau ceaiului verde sau negru. Este interzis bolnavilor de celiachie, ne spune specialistul. De asemenea, suferinzii de diabet vor ţine cont de aportul de amidon, dextrine, glucoză şi zaharoză.

Citeşte mai multe despre:   bun de consum

 



Mai multe titluri din categorie

Ce băutură scade tensiunea arterială

Ce băutură scade tensiunea arterială
Presiunea sângelui poate fi influențată de alimentație. Așadar, ești conștient ce consumi ? Pentru că un anumit tip de băutură ajută la scăderea tensiunii arteriale sistoliice și diastolice,...

Anticorpii la COVID-19 persistă în organism cel puțin 8 luni după infectare

Anticorpii la COVID-19 persistă în organism cel puțin 8 luni după infectare
Anticorpii dezvoltați în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2 persistă în organism cel puțin 8 luni în majoritatea cazurilor, arată un studiu realizat de spitalul San Raffaele dn Milano şi de Institutul Su...

Clinica Eliade, specialişti în medicina integrativă: "Abordarea holistică aduce rezultate eficiente"

Clinica Eliade, specialişti în medicina integrativă: "Abordarea holistică aduce rezultate eficiente"
Tratamentele holistice s-au evidențiat în ultimul deceniu pentru că sunt eficiente. Filosofia medicinei integrative este aceea că omul trebuie privit ca un întreg: corp, minte, spirit. Dacă problema de la care p...

Pandemia de COVID-19 crește riscul de obezitate la copii

Pandemia de COVID-19 crește riscul de obezitate la copii
Pandemia de COVID-19 crește riscul de obezitate la copii, avertizează Biroul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Raportul arată că închiderea școlilor și grădinițelor, cu des...

60% dintre pacienții spitalizați cu COVID-19 au prezentat simptome și după șase luni

60% dintre pacienții spitalizați cu COVID-19 au prezentat simptome și după șase luni
La șase luni de la infectarea cu virusul SARS-CoV-2, circa 60% dintre pacienții spitalizați manifestă cel puțin un simptom de  oboseală, dureri sau greutăţi în respiraţie, arată un studiu...

Tartrul deschide calea cariilor şi parodontozei

Tartrul deschide calea cariilor şi parodontozei
L-am întrebat pe un mare profesor de medicină stomatologică când omul va merge la dentist fără spaima durerii, ca la frizer. A răspuns: atunci când va face controale la stomatolog la 6 luni.   Așa...

Când va începe vaccinarea anti COVID-19 a copiilor între 12 și 15 ani

Când va începe vaccinarea anti COVID-19 a copiilor între 12 și 15 ani
Vaccinarea anti COVID-19 a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani va începe după ce Agenția Europeană a Medicamentului (AEM) va autoriza administrarea dozelor la aceștia, a anunțat Valeriu Gheorghiță,...

Autorităţile din Marea Britanie recomandă limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani

 Autorităţile din Marea Britanie recomandă limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani
Autorităţile din Marea Britanie recomandă limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani, după raportarea a 242 de cazuri de cheaguri de sânge. Totodată, Comitetul ştiinţific care...

Când va începe testarea pentru COVID-19 în farmacii

Când va începe testarea pentru COVID-19 în farmacii
Ordinul privind testarea pentru COVID-19 în farmacii va fi publicat în Monitorul Oficial în aceste ziile, potrivit ministrului Sănătății,  Ioana Mihăilă. Testele antgen vor fi livrate...

Consumul excesiv de sare afectează sistemul imunitar

Consumul excesiv de sare afectează sistemul imunitar
Consumul mare de sare afectează sistemul imunitar prin scăderea energiei, arată un studiu publicat în revista Circulation. Clorura de sodiu folosită în exces la prepararea mâncării provoacă hpertensiune...
Serviciul de email marketing furnizat de