x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Se completează „Careul de ași”

Se completează „Careul de ași”

de Adi Munteanu    |    19 Sep 2024   •   06:20
Se completează „Careul de ași”
Sursa foto: Hepta/Cristina Neagu

Anunțata retragere a Cristinei Neagu la sfârșitul acestui sezon o va „muta” pe marea noastră handbalistă din echipa de start din teren între legendele sportului românesc. De acum, răspunsul la întrebarea „Ce știți despre România?” va fi „Năstase, Nadia, Hagi, Cristina Neagu...”. Se completează un careu de ași, cei mai cunoscuți sportivi români.

Cristina Neagu, considerată de mulți drept cea mai bună jucătoare de handbal din toate timpurile, și-a anunțat retragerea din handbalul profesionist, un moment ce marchează sfârșitul unei ere și o pierdere uriașă pentru sportul românesc și internațional. După o carieră spectaculoasă, presărată cu victorii remarcabile, distincții individuale și numeroase provocări, Cristina Neagu își încheie parcursul profesional după 18 ani la cel mai înalt nivel, lăsând în urmă o mare moștenire, dar și un mare gol. A fost aleasă de patru ori cea mai bună jucătoare din lume de către Federația Internațională de Handbal (2010, 2015, 2016, 2018), un record absolut în handbalul mondial.

Ce va fi după Neagu

Decizia nu este surprinzătoare. La 36 de ani, după atâtea accidentări și operații „corpul meu nu mai poate. Efectiv nu mai poate îndura durerile cu care joc fiecare meci. Îmi vine să urlu de durere la fiecare aruncare. Consider revenirile după atâtea accidentări și rezistența la suferință drept cele mai mari victorii ale carierei mele”. 

Odată cu retragerea Cristinei Neagu se va schimba stilul și la CSM, și la echipa națională. Până acum tot jocul se baza pe Cristina, salvarea în momentele dificile venea tot de la Cristina. Acum, handbalul românesc va trebui să fie cu totul altfel, colectiv mult mai dinamic, lipsit de un lider care „oricum ne scoate cumva”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×