x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă 5 lucruri care te vor ajuta să scapi de stres la locul de muncă

5 lucruri care te vor ajuta să scapi de stres la locul de muncă

15 Mar 2018   •   12:46
5 lucruri care te vor ajuta să scapi de stres la locul de muncă

Stresul şi anxietatea se pot transforma în ceva total ieşit de sub control. Deşi stresul vine din variate surse, există câteva obiecte care îţi pot calma anxietatea la locul de muncă. Uneori, cel mai mic lucru îţi poate schimba total starea de spirit, scrie Elite Daily.

Majoritatea oamenilor nu îşi permit luxul de a-şi părăsi locul de muncă de fiecare dată când se simt stresaţi, aşa că cel mai bun lucru pe care îl pot face este să aducă relaxarea la birou. Desigur, yoga este un mod excelent de a scăpa de stres, însă şi o mingie antistres poate fi foarte eficientă, iar aceasta poate fi folosită fără să te ridici de la birou.

Iată cinci obiecte care te vor ajuta să te calmezi când eşti la birou:

1. Mingiile antistres

Potrivit unui studiu publicat în 2006 în Journal Of At-Risk Issues, mingiile antistres chiar pot fi de folos.

2. Planta favorită

Plantele îţi pot reduce considerabil stresul, când te afli la birou, potrivit unui studiu publicat în 2015 în Journal of Physiological Anthropology.

Nişte plante aşezate pe biroul tău, te pot ajuta să te calmezi şi să rămâi concentrat asupra lucrurilor pe care le ai de făcut.

3. O amintire

Un studiu din 2009, realizat de cercetătorii de la Universitatea din California, a descoperit că privitul fotografiilor în care apare cineva drag poate reduce senzaţia de durere.

Investeşte în câteva rame frumoase şi pune poze cu cei mai importanţi oameni din viaţa ta. De fiecare dată când le priveşti, vei simţi un val de fericire, chiar şi în cele mai stresante situaţii.

4. Căşti

A diminua legătura cu mediul din jurul tău ajută la eliberarea stresului. Câteodată este necesar să te conectezi la altceva, pentru a scăpa de lucrurile care te copleşesc.

5. O listă care oferă perspectivă

Dacă te simţi copleşit de toate problemele care au apărut în viaţa ta, te-ar ajuta să te aşezi pentru un moment şi să faci o listă pentru a-ţi elibera mintea, potrivit psihiatrului Edward Hallowell.

Împarte foaia în trei coloane: în prima coloană trece lucrurile care te îngrijorează, în a doua scrie cel mai rău scenariu care s-ar putea întâmpla, iar în a treia notează strategiile pe care trebuie să le aplici în cazul în care lucrurile de pe a doua coloană se vor îndeplini.

×