x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 uleiuri recomandate pentru reducerea greutății corporale

5 uleiuri recomandate pentru reducerea greutății corporale

de Redacția Jurnalul    |    31 Oct 2023   •   20:00
5 uleiuri recomandate pentru reducerea greutății corporale
Sursa foto: Hepta

Uleiurile pentru gătit ori agăugate în salate sunt sănătoase dar destul de calorice. Însă există și variante recomandate în curele de slăbire.

Persoanele care vor să-și reducă greutatea corporală trebuie să se țină departe de alimentele prăjite. Cu toate acestea, specialiștii spun că pot fi folosite uleiuri bogate în grăsimi nesaturate. 

Iată 5 uleiuri recomandate și celor care vor să slăbească:

1. Ulei de rapiță ajută la reducerea grăsimii de pe abdomen

2. Ulei de măsline - Varianta extravirgină oferă multe beneficii pentru sănătate. Conține grăsimi sănătoase și reduce senzația de foame. Este folosit în dieta mediteraneană și ajută la sănătatea sistemului cardiovascular, reduce inflamația și reglează glicemia. 

3. Ulei de cocos - Anterior se credea că nu este potrivit în diete din cauza numărului mare de grăsimi nesănătoase dar ultimele studii arată că ajută la reglarea producției de insulină și la scăderea poftei de dulciuri. 

4. Ulei de avocado - Și acesta ajută la reglarea cantității de insulină și reducerea greutății corporale datorită vitaminelor și mineralelor. Totodată, conține acizi grași omega-3 care mențin sănătatea inimii și previn cancerul.

5. Ulei de in - Nici acest ulei nu era recomandat în trecut, acum specialiștii spun că ajută la reducerea grăsimii de pe abdomen și poate fi folosit la prăjirea alimentelor, scrie spynews.ro.

 

×
Subiecte în articol: ulei dieta slabit măsline rapita cocos avocado in