x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Aceste alimente anti-îmbătrânire chiar reduc ridurile

Aceste alimente anti-îmbătrânire chiar reduc ridurile

27 Sep 2020   •   20:43
Aceste alimente anti-îmbătrânire chiar reduc ridurile

Îmbătrânirea este inevitabilă. Cu toate acestea, nu vrem ca timpul să-și lase amprenta pe pielea noastră. Pete maronii, riduri, laba gâștii - aceste semne, care vin odată cu vârsta, pot fi contracarate cu anumite alimente și substanțe nutritive. 

Îmbătrânirea tenului poate fi îngrijorătoare. Din fericire, chirurgia și medicina nu sunt singurele instrumente pentru a ne pot păstra pielea tânără. Un regim alimentar adecvat poate fi, de asemenea, de mare ajutor.

Riduri, pierderea tonusului pielii: care sunt cauzele?

Îmbătrânirea feței și a pielii răspunde la trei factori principali. În primul rând, cei împotriva cărora putem face puțin: genetică și mecanisme interne. În timp, pielea devine mai subțire și mai uscată din cauza funcției glandulare scăzute. De asemenea, fibrele de colagen (fibre de susținere a pielii) se epuizează. Aceste elemente duc la apariția ridurilor și la pierderea tonusului epidermei. Este posibil să încetinim aceste mecanisme, dar nu să le oprim.

În cartea sa „Ridurile ... și tu” doctorul Jean-Claude Trokiner explică: „ridul care apare pe fața ta se datorează într-adevăr parțial îmbătrânirii pielii și pierderii elasticității. Dar nu la toți se întâmplă la fel. Unii oameni vor vedea primele riduri marcate la treizeci de ani, sau chiar mai înainte, în timp ce alții își vor menține pielea netedă mult timp".

Nici importanța mușchilor în dezvoltarea ridurilor nu trebuie subestimată. „Mușchii pielii - mușchii pe care îi contractăm pentru a ne forma expresiile faciale - sunt atașați de piele. Deci, dacă aveți probleme cu aceștia - mușchi prea contractați sau prea relaxați - se formează riduri".

Un alt factor important în apariția semnelor timpului: viața sănătoasă. De fapt, stresul, ritmul vieții, consumul de tutun și alcool, poluarea, dar mai presus de toate expunerea la soare, toate pun o presiune pe piele și accelerează îmbătrânirea acesteia.

Îmbătrânirea pielii: importanța dietei

O dietă........

Citește mai departe AICI

×