x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Băutura care previne îmbătrânirea. Se poate prepara acasă simplu și rapid

Băutura care previne îmbătrânirea. Se poate prepara acasă simplu și rapid

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2024   •   23:15
Băutura care previne îmbătrânirea. Se poate prepara acasă simplu și rapid

Organismul uman produce mai puțin colagen odată cu înaintarea în vârstă, astfel că este indicat să-l obținem din alimentație.

Putem prepara acasă o băutură dintr-un amestec de  fructe. Se pun într-un blender un pumn de mure, unul de struguri și unul de afine, la care se adaugă puțină apă și miere. Acest amestec de fructe reduce inflamația, îmbunătățește digestia și reface pielea. 

Afinele sunt bogate în antioxidanți,  ajutând la prevenirea îmbătrânirii premature și îmbunătățind aspectul pielii. Acestea reduc nivelul de glucoză din sânge și contribuie la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL), stimulează creșterea colesterolului bun (HDL), ceea ce duce la reducerea tensiunii arteriale.

Strugurii conțin antioxidanți, fibre, vitamina C și minerale precum potasiu, cupru, fier, calciu, fosfor, magneziu, mangan, sulf și seleniu. Strugurii previn astfel hipertensiunea, reglează tranzitul intestinal, pot reduce riscul de a dezvolta osteoporoză și boli cardiovasculare.

Murele au efecte antiinflamatorii și antioxidante, fiind bogate în vitaminele A, C și E, care favorizează producerea colagenului și absorbția fierului, contribuind la hrănirea pielii și oaselor.

Efectele colagenului asupra organismului

Colagenul oferă fermitate pielii, întărește oasele, articulațiile, vasele din sistemul circulator și mucoasa intestinală. Colagenul poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii, ameliorarea durerilor articulare, prevenirea pierderii osoase și îmbunătățirea sănătății cardiace. De aceea, consumul de colagen (suplimente sau alimente) atunci când corpul nostru nu îl mai produce în cantități suficiente poate fi un impuls pentru sănătatea corpului. 

Colagenul se află în supe din carne și pește, gelatină, ouă, fructe oleaginoase, legume și fructe, precum strugurii, murele și afinele, potrivit 20minutos.es., citat de dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: imbatranire colagen