x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Care sunt cele mai bune ingrediente naturale pentru eliminarea punctelor negre?

Care sunt cele mai bune ingrediente naturale pentru eliminarea punctelor negre?

26 Sep 2022   •   13:07
Care sunt cele mai bune ingrediente naturale pentru eliminarea punctelor negre?

Cele mai frecvente probleme ale pielii la femei sunt: punctele negre, coșurile și semnele îmbătrânirii. Acestea apar din cauza mai multor factori: dezechilibre hormonale, expunerea la soare, creșterea producției de melanină, iritațiile datorate unor produse de machiaj, inflamațile și efectele secundare ale medicamentelor.

Punctele negre pot fi vindecate prin remedii naturale, precum sunt: 

  • Un gel de Aloe Vera care are efect calmant, hidratant, tratează problemele pielii
  • O mască realizată din iaurt, miere și suc de lămâie care are vitamina C și antioxidanți care elimină puncte negre de pe ten
  • O mască din felii de castravete cu vitamine și compuși ce ajută la atenuarea petelor hiperpigmentare de pe față
  • Un exfoliant natural realizat acasă dintr-un fruct papaya cu acizi alfa-hidroxiacizi, ce oferă un aspect tineresc tenului
  • O mască din roșii cu ingrediente precum licopen, minerale, vitamine, antioxidanți ce fac pielea să fie mai curată și fără puncte negre.

Spune NU punctelor negre cu produse cosmetice!

În ziua de azi, poți folosi remedii naturale, dar și un plasture pentru a scăpa de puncte negre și de impurități mai rapid, pentru a-ți curăța porii și elimina excesul de sebum. Plasturele oferă aceste beneficii deoarece conține caolin –un ingredient unic ce reduce apariția imperfecțiunilor tenului.

Pentru curățarea feței și combaterea apariției punctelor negre, poți utiliza o loțiune pentru față care este pentru toate tipurile de ten, are o formulă blândă ce conține extracte naturale, calmante. 

Cum poți scăpa de coșuri?

Când porii pielii sunt blocați de sebum, praf, celule moarte, bacterii se poate manifesta acneea. Apar coșuri pe piele, puncte negre, puncte albe și alte erupții care pot fi combătute prin remedii naturale. Coșurile apar de obicei pe față, dar și pe umeri. Ele sunt destul de numeroase și afectează aspectul tenului.

Uneori apar și pustule sau așa numitele coșuri ce au puroi și care sunt ca niște puncte albe înconjurate de inele roșii. Acestea dacă sunt zgâriate pot cauza cicatrici urâte. De asemenea, pe ten pot să apară papule din cauza acneei, ce sunt ca niște umflături mici și roșii, care în timp devin inflamate.

În acnee apar și noduli ce sunt coșuri solide, care apar adânc în piele și care pot fi mari și dureroase. În cazuri grave apar și chisturi, sau coșuri pline de puroi care lasă cicatrici tenului.

Acneea poate fi agravată de umiditatea ridicată, poluarea aerului și de stres. Chiar și unele medicamente pentru depresie pot declanșa acneea. Fumatul și produsele cosmetice de calitate îndoielnică sunt factori ce provoacă acnee.

În cazuri de acnee moderată și severă, medicii recomandă un tratament cu antibiotice.

Pentru acneea incipientă se pot folosi suplimente pentru piele și remedii naturale împotriva coșurilor și anume:

  • Suplimente nutritive ce ameliorează simptomele acneei
  • Emulsia cu vitamina A ajută la regenerarea stratului epitelial și vindecarea acneei
  • Vitamina C reduce inflamația pielii
  • Băile cu abur cu lavandă ajută la videcarea acneei, la normalizarea secreției de sebum a glandelor sebacee și calmarea inflamațiilor pielii
  • Folosirea uleiurilor naturale esențiale de rozmarin, flori de mușețel, coada-șoricelului care au rol detoxifiant și calmant asupra tenului
  • Suplimentele cu L-cisteină ajută la purificarea sângelui.

Un tratament bun pentru acnee este cel cu argilă albă care calmează iritațiile, curăță tenul, are efect calmant, antiseptic, de eliminare a toxinelor și impurităților, de stimulare a metabolismului și regenerare celulară. Argila albă combate acneea, purifică epiderma, vindecă afecțiunile pielii, are proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene.

Extractul de rădăcină de brusture este folosit în medicina populară pentru tratamentul acneei și psoriazisului. Acest extract natural reduce și ridurile, are efect excelent asupra pieli uscate, ajută în tratamentul afecțiunilor pielii, a infecțiilor cutanate, arsurilor, abceselor și eczemelor.

Pentru vindecarea acneei se poate folosi și un amestec din bicarbonat de sodiu și zeamă de lămâie. Despre aceste două ingrediente se spune că au efect bun asupra pielii, împiedică apariția coșurilor. Tratamentul cu măștile cosmetice de acest fel ajută la eliminarea punctelor negre și la curățarea tenului de impurități. Sunt îndepărtate celulele moarte și se previne blocarea porilor (ce produc acneea).

×