x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Descoperire în medicină. O dietă scade cu 24% riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare la femei

Descoperire în medicină. O dietă scade cu 24% riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare la femei

de Redacția Jurnalul    |    15 Mar 2023   •   21:00
Descoperire în medicină. O dietă scade cu 24% riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare la femei

O anumită dietă reduce cu 24% riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare la femei, arată un studiu publicat în revista Heart.

Analiza a fost realizată de cercetători de la Universitatea din Sydney, Australia, pe baza a 16 studii la care au participat peste 720.000 de femei, monitorizate pe parcursul a 12,5 ani. Pe lângă concluzia că dieta mediteraneană strictă a scăzut cu 24% riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, s-a mai constatat că și riscul general de deces s-a redus cu 23%. 
"Am descoperit că dieta mediteraneană a fost benefică pentru femei, acestea prezentând un risc cu 24% mai redus de a dezvolta o boală cardiovasculară şi un risc cu 23% mai redus de mortalitate", arată autorii cercetării.

Totodată, un alt studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea din NewCastle, arată că și riscul de demență a fost cu 23% mai mic la cei care au adoptat acest stil de viață. 

Dieta mediteraneană se bazează pe consumul de legume, pește, fructe de mare, cereale, nuci, alune, migdale, caju.

 

×