x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ajută apa cu lămâie la reducerea kilogramelor în plus? Ce spun experții în nutriție

Ajută apa cu lămâie la reducerea kilogramelor în plus? Ce spun experții în nutriție

de Anastasia Paul    |    30 Mai 2024   •   00:20
Ajută apa cu lămâie la reducerea kilogramelor în plus? Ce spun experții în nutriție

Internetul este plin de sfaturi rapide de pierdere în greutate: Fă această schimbare de dietă și vei scăpa ca prin minune de 10 kilograme!

Apa cu lămâie s-a regăsit în această categorie. Titlurile, postările de pe Instagram și videoclipurile TikTok o laudă ca pe o dietă ușoară de „ardere a grăsimilor”. Dar acestor tipuri de postări le ipsește o componentă importantă: experții calificați.

„Apa cu lămâie este hidratantă și acidă în mod natural – calități care te-ar putea face să mergi la baie după ce o bei. Dacă te-ai cântărit înainte și după ce ai mers la baie, s-ar putea să descoperi că ai slăbit. Cu toate acestea, nu este o pierdere din cauza magică a băutului de apă cu lămâie dimineața”, spune Caroline Thomason, dieteticiană din Virginia - SUA.

Iată ce cred experții autorizați în nutriție despre ideea de a bea apă cu lămâie pentru pierderea în greutate.

Apa cu lamaie te ajuta sa slabesti?
Răspunsul: nu.

„Ca dietetician, nu sunt foarte sigur de unde provine acest mit, dar nu există o mâncare sau o băutură magică care să te ajute să-ți reduci grăsimea corporală”, spune Thomason. „Din păcate, elementele de bază încă funcționează pentru pierderea în greutate: dieta și exercițiile fizice sunt cei mai importanți doi factori pe care îi poți schimba pentru a slăbi”

Consumul de apă cu lămâie îți poate oferi beneficii, inclusiv furnizarea de vitamina C și potasiu, și te ajută la menținerea hidratării.

Deși există unele cercetări care sugerează că un ahar cu apă înainte de masă te poate ajuta să te simți sătul și să mănânci mai puțin, experții spun că nu există nimic deosebit în adăugarea de lămâie în apă.

Pentru cei care doresc să slăbească, Caroline Thomason recomandă să înceapă cu următoarele modificări zilnice ale stilului de viață:

Exerciții: mers pe jos, antrenament de forță de câteva ori pe săptămână și creșterea cardio la 150 de minute pe săptămână
Dietă: mai multe „proteine, fructe și legume, schimbarea cerealelor rafinate cu cereale integrale și încorporarea grăsimilor sănătoase în dietă”
Urmărirea alimentelor „pentru a-ți face o idee mai bună despre caloriile pe care le consumi în fiecare zi”: în timp ce unii experți sunt precauți, afirmând că urmărirea caloriilor zilnice poate duce la o alimentație dezordonată. Thomason observă însă că aceasta poate fi benefică în crearea unei valori de bază. „Conștientizarea obiceiurilor tale alimentare și te ajută în mod clar să vezi unde poți face schimbări pentru pierderea în greutate.”

Cine nu ar trebui să bea apă cu lămâie
O băutură acidă, precum apa cu lămâie, poate provoca arsuri la stomac, în special pentru cei care sunt predispuși la reflux acid. Există, de asemenea, unele cercetări care sugerează că acidul citric, care se găsește în lămâie, ar putea eroda smalțul dinților atunci când este consumat în mod regulat pe o perioadă lungă de timp, notează usatoday.com.

×
Subiecte în articol: apă lămăie apa cu lamaie slabit silueta