x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Leguma care ajută la scăderea colesterolului

Leguma care ajută la scăderea colesterolului

de Redacția Jurnalul    |    30 Sep 2024   •   12:30
Leguma care ajută la scăderea colesterolului

O legumă care se găsește în toate piețele și supermarketurile la un preț redus ajută la scăderea colesterolului.

Colesterolul face parte din categoria lipidelor și este produs de ficat. Se găsește în toate celulele corpului. Acesta  este esențial în funcționarea optimă a organismului, astfel că valorile ridicate provoacă dezechilibre semnificative în organism. 

Deși are o reputație negativă din cauza legăturii sale cu boli cardiovasculare, el este esențial pentru funcționarea corectă a organismului. Există un aliment care te ajută la scăderea sa și este foarte ieftin.

Gulia conține fibre și antioidanți. Fibrele ajută la reducerea absorbției colesterolului în sânge, ceea ce poate contribui la menținerea unui nivel sănătos de colesterol.

Aceasta oate fi consumată crudă sau fiartă, având un gust asemănător cu broccoli și costă circa 3 lei.

Beneficiile guliei asupra sănătății

Gulia are un indice glicemic scăzut și conținut ridicat de fibre, ceea ce ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, fiind benefică pentru persoanele cu diabet sau care doresc să prevină fluctuațiile glicemiei.

Conținutul mare de fibre din gulie ajuta la reglarea tranzitului intestinal, prevenind constipația și promovând o digestie sănătoasă.

Totodată, conține vitamina C, care stimulează producția de celule albe, ajutând sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor și bolilor.

Gulia conține antioxidanți, precum și zeaxantină care protejează ochii de degenerare maculară și alte afecțiuni oculare legate de îmbătrânire.

Este o sursă bună de minerale esențiale pentru sănătatea oaselor, precum calciul și magnezul, care ajută la menținerea densității complete și prevenirea osteoporozei.

Conține antioxidanți precum vitamina C, carotenoide și flavonoide, care protejează celulele împotriva stresului oxidativ și inflamației, reducând riscul bolii cronice, potrivit spynews.ro.


 

×
Subiecte în articol: leguma colesterol