x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Placa, inamicul părului

Placa, inamicul părului

de Gina Matei    |    17 Feb 2009   •   00:00

Anul acesta se poartă părul ondulat. Un motiv, sperăm noi, suficient de bun pentru a vă convinge să renunţaţi la placa de întins părul. Dar dacă acest argument nu este suficient de bun, vi le aducem şi pe cele ale specialiştilor în domeniu, care nu recomandă utilizarea frecventă a plăcii de întins părul.




Credit: 123 RF

Dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog la centrul medical Miko Med, atrage atenţia că placa de întins părul afectează într-o proporţie foarte mare cheratina, proteina care intră în structura părului. Distrugerea cheratinei se produce din cauza temperaturii ridicate şi atrage după sine pierderea fermităţii şi a supleţii părului.

Totodată, printr-o utilizare frecventă a plăcii de întins părul se produce fenomenul nedorit de subţiere a firului de păr. "Spunem nedorit, pentru că subţierea acestuia favorizează căderea lui", atrage atenţia dr Viviana Iordache.

Recomandări

Totuşi, dacă nu doriţi sub nici un chip să renunţaţi la placă, ţineţi cont de sfaturile specialistului nostru. Astfel, după şamponarea părului este indicat să se aplice măşti hidratante, fie preparate în casă, fie dintre cele care se găsesc în comerţ. Prin aplicarea acestor măşti se asigură o rezistenţă mai mare a firului de păr la temperaturile ridicate la care urmează să fie coafat. "Părul se poate întinde în ziua în care a fost spălat, cu condiţia ca acesta să fie foarte bine uscat", menţionează dr Viviana Iordache. De asemenea, dacă vă întindeţi frecvent părul cu placa, ar trebui să vă tundeţi vârfurile mai des, pentru a asigura regenerarea părului şi pentru a evita aspectul de păr degradat.

Unele femei cred că dacă placa de întins părul este prevăzută cu ceramică, ea nu deteriorează la fel de mult părul. "Nimic mai fals. Plăcile cu ceramică prezintă avantajul că au o temperatură uniformă, nu variaţii de temperatură ca în cazul  plăcilor obişnuite de întins părul. Un alt avantaj este acela că părul poate fi întins mult mai uşor, însă efectele sunt aceleaşi", precizează dr Viviana Iordache.

INTERDICŢIE.
Nu este indicat ca placa de întins părul să fie folosită imediat după vopsirea acestuia. "Vopseaua afectează firul de păr, iar după aplicarea acesteia nu ar trebui să continuăm agresarea lui. Pentru că utilizarea plăcii imediat după vopsire nu face decât să distrugă şi mai mult structura firului de păr", atrage atenţia dr Viviana Iordache.

FRECVENŢĂ.
Utilizarea abuzivă a plăcii de întins părul echivalează cu distrugerea acestuia. Prin urmare, trebuie să recurgem la aceasta cât mai rar cu putinţă. Specialiştii recomandă chiar renunţarea definitivă la acest tip de coafură.

×
Subiecte în articol: parul cosmetica viviana iordache întins