1. Poartă încălțăminte corespunzătoare
O pereche de bocanci de iarna sunt mai mult decât necesari atunci când vine vorba de plimbări prin zăpadă sau prin locuri cu ghețuș. Este important ca încălțămintea să fie comodă, de calitate, cu talpă anti-alunecare (întrucât pot fi numeroase porțiuni periculoase, cu gheață, pe sub zăpezi), rezistentă la apă și căptușită, astfel încât temperaturile scăzute să nu fie resimțite la picioare.
Cu niște bocanci comozi, de calitate, picioarele nu vor avea de suferit: va fi diminuat riscul de bătături, apa nu va ajunge în țesătură, motiv pentru care plimbarea va putea fi relaxantă și plăcută, fără ca la un moment dat să-ți simți șosetele ude.
2. Îmbracă-te adecvat vremii
Îmbrăcămintea adecvată, pe straturi, este un lucru de care e bine să se țină cont în ceea ce privește plimbările lungi.
Așadar, stratul de bază, de sus până jos, este recomandat să fie compus din pantaloni lungi din lână (sau din poliester, alt material indicat și comod). Stratul intermediar vizează partea superioară a corpului - recomandabil acoperită tot cu o bluză din lână și niște pantaloni duri, de iarnă. Și, nu în ultimul rând, stratul superior, alcătuit dintr-o jachetă impermeabilă. Straturile intermediare pot fi oricâte și acestea depind de cât de friguros ești - poți adăuga oricâtă lână crezi că ai nevoie, contează să fii confortabil și să nu simți senzația incomodă de frig.
3. Acoperă-ți urechile și mâinile
Poartă căciulă, fular și mănuși călduroase. Este important să ai capul - și, în special, urechile acoperite, deoarece te va ajuta să-ți menții întregul corp încălzit. De asemenea, atunci când alegi căciula și mănușile, ai grijă ca acestea să fie impermeabile, astfel încât să nu te uzi în momentul în care iei contact cu zăpada. Și fularul e un accesoriu important, care ar trebui să nu lipsească din îmbrăcămintea ta de iarnă.
4. Ia-ți un termos cu tine sau sticle cu apă
Chiar dacă este frig afară, a fi hidratat iarna nu este mai puțin important, deoarece se spune că hidratarea contribuie la a-ți păstra corpul încălzit atunci când afară e frig. Așadar, consumă multă apă și ai grijă să porți cu tine un termos în care să depozitezi ceaiul. Câteva înghițituri de ceai cald te vor ajuta atunci când vei avea nevoie să consumi ceva lichid.
5. Ține-ți sângele în mișcare
Ca să nu resimți atât de acut frigul, este important să îți ții sângele în mișcare. Așadar, nu sta pe loc, mișcă-te, plimbă-te, încearcă să accelerezi ritmul mersului dacă simți că ți se face dintr-odată frig.
Plimbările iarna pot fi cu adevărat spectaculoase, datorită peisajelor minunate create de zăpadă. Cu toate că mulți oameni evită să iasă din casă pe durate lungi și li se pare că frigul nu poate fi înfruntat, ținând cont de sfaturile de mai sus, până și pentru cea mai friguroasă persoană plimbările în toiul iernii pot deveni interesante și de neuitat. Totul ține de o îmbrăcăminte adecvată, de o hidratare corespunzătoare și de un corp pus în mod constant în mișcare.
Sursa foto: unsplash.com