Putem să gătim fără ulei? Care este legătura între grăsimi, colesterol și sănătatea inimii? Grăsimile de origine vegetală sunt mai sănătoase decât cele de origine animală? Cât vă ajunge o sticlă de ulei? Dacă se termină într-o lună e mult sau puțin?
Aflăm toate răspunsurile în episodul 2 de Pofte bune, în care doamna doctor Laura Ene și Alexandra Gavrilă ne explică care-i treaba cu grăsimile.
Ce am reținut din ce ne-a zis dna doctor:
- că avem nevoie de grăsimi, important este să le alegem pe cele sănătoase
- că există grăsimi ”foarte rele”, pe care ar fi bine să le evităm
- că putem face ușor diferența între grăsimile bune și rele
- că avocado este un fruct bogat în grăsimi sănătoase
- că măslinele conțin grăsimi sănătoase și au puține calorii
- că putem pregăti ouă-ochiuri cu mai puțin ulei
Am aflat o mulțime de alte lucruri interesante de la dna dr. Laura Ene pe care vă lăsăm să le descoperiți și voi. Chiar dacă vorbim despre alegeri sănătoase, să știți că nu e vorba doar despre restricții, o să vedeți.