x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă La ce ajută clasele de spinning – 6 MOTIVE pentru care ar trebui să te apuci și tu

La ce ajută clasele de spinning – 6 MOTIVE pentru care ar trebui să te apuci și tu

07 Iun 2024   •   10:47
La ce ajută clasele de spinning – 6 MOTIVE pentru care ar trebui să te apuci și tu
Sursa foto: Shutterstock.com

Spinningul este antrenamentul care implică bicicletele staționare, folosite la sală sau acasă.

Efortul este unul intens însă dă rezultate remarcabile. De altfel, beneficiile asociate sesiunilor de spinning sunt motivele pentru care acest tip de activitate fizică este recomandată. În rândurile următoare poți descoperi și tu câteva dintre acestea, dacă ești curios de spinning și vrei să încerci.

 De ce sunt sesiunile de spinning recomandate pentru sănătate?

1. Antrenează și întărește întregul corp

Unul dintre aspectele importante de țin de spinning este faptul că acest antrenament ajută întregul organism. Toți mușchii sunt puși în mișcare, iar pedalatul unei biciclete staționare ajută în acest sens. 

Dacă ești o persoană care preferă exercițiile fizice acasă, o asemenea activitate ar putea să îți fie pe plac. De altfel, ca totul să fie mult mai distractiv și ca timpul să treacă mai frumos când te antrenezi în confortul casei, poți opta pentru un telefon de pe site-ul Altex și asculta muzica preferată la o pereche de căști wireless, pentru a nu te încurca în fire.

 2. Arzi calorii

Știai că o clasă de spinning de 45 de minute te ajută să arzi în jur de 500 de calorii? Este adevărat acest lucru și chiar testat. În comparație cu alte forme de antrenament, fie la sală sau acasă, spinningul ajută la arderea caloriilor rapid, datorită efortului depus și intensității acestui antrenament. Bicicletele staționare îți arată în timp real câte calorii se ard în timpul exercițiului, așa că te poți convinge chiar tu de acest lucru.

3. Recomandat celor care suferă de artrită

Tot spinningul este activitatea recomandată celor care au probleme de sănătate, respectiv artrită. Faptul că este un tip de exercițiu cu impact scăzut, fără să se pună prea mare presiune pe articulații este motivul pentru care clasele de spinning sunt ideale pentru persoanele care suferă de artrită. Și chiar dacă nu este cazul tău și nu ai parte de această afecțiune, este bine să cunoști și acest aspect înainte de a te apuca de spinning.

 4. Vei fi mai rezistent la efort

Clasele de spinning presupun un efort mărit, în comparație cu alte tipuri de antrenamente. Fiind inclus în categoria exercițiilor cardio, spinningul te va ajuta să fii mai rezistent la efortul fizic și astfel să nu mai obosești atât de repede când urci scările sau alergi după autobuz, de exemplu.

5. Îți tonifiezi mușchii

Un alt avantaj al antrenamentului de tip spinning este faptul că îți poți tonifia mușchii. Coapsele și fesele lucrează cel mai mult aici, însă și alte grupe de mușchi se pun în mișcare, inclusiv cei abdominali. Faptul că poți arde grăsimile și crește masa musculară sunt lucruri minunate într-un antrenament complet așa cum este spinningul.

6. Scapi de stres

În general, orice activitate fizică desfășurată în mod constant te poate scăpa de stres. Spinningul este una dintre aceste activități, iar faptul că poți socializa cu antrenorul și oamenii care participă la aceste clase este un mare avantaj în această direcție.

Așadar, spinningul este grozav pentru organism. Cei care vor să scape de kilogramele în plus pot opta pentru acest tip de exercițiu. În plus, masa musculară se dezvoltă, ceea ce este minunat, mai ales pentru persoanele care au o anumită vârstă.


 

×
Subiecte în articol: spinning sanatate