x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie DISCOPATIA LOMBARĂ. Cum o recunoști, cum o tratezi. TRATAMENTE NATURISTE

DISCOPATIA LOMBARĂ. Cum o recunoști, cum o tratezi. TRATAMENTE NATURISTE

01 Aug 2016   •   19:07
DISCOPATIA LOMBARĂ. Cum o recunoști, cum o tratezi. TRATAMENTE NATURISTE

Discopatia lombara este o afectiune a coloanei vertebrale, manifestata prin modificari degenerative ale discurilor intervertebrale din zona lombara.Acestea pot fi abordate și prin metodele medicinei clasice, dar și prin diferite tratamente naturiste(...) 

Simptome

Durerile manifestate in discopatia lombara sunt situate in zona lombo-sacrala. In marea majoritate a cazurilor durerea iradiaza pe unul dintre membrele inferioare. Durerile vor determina bolnavul sa mearga schiopatat.

Presiunea exercitata asupra ramificatiilor nervoase intrerupe traseul comenzilor transmise de catre creier spre organele inervate. Din cauza bruierii fluxului informational, organele inervate vor suporta dereglari functionale sau chiar modificari structurale de natura patologica.

Cand presiunea intervertebrala intrerupe circulatia sangvina, terminatiile nervoase intra intr-un proces de necrozare. Distrugerea ramificatiilor nervoase produce greutate in miscare, scaderea tonusului muscular, scaderea capacitatii de control asupra membrelor, atrofie musculara sau paralizia membrelor inferioare.

Cauze

Degenerarea discurilor intervertebrale se produce pentru ca musculatura vertebrala isi pierde tonusul si nu mai sustine coloana vertebrala. In mod normal muschii prezinta un tonus minim si in stare de repaus. Datorita acestui tonus ne putem misca in timp real sau este mentinuta pozitia corecta a unor organe. Musculatura vertebrala sustine coloana vertebrala in pozitie optima.

Tonusul musculaturii scade in timp daca sunt efectuate eforturi intense, fara sa fie pregatita musculatura inainte sau dupa perioade lungi de sedentarism. Sedentarismul, postura vicioasa a corpului, o saltea necorespunzatoare afecteaza de asemenea activitatea musculaturii si nivelul tonusului muscular. Surplusul de greutate constituie o alta cauza a discopatiilor, mai ales din cauza presiunii ce se exercita asupra coloanei vertebrale, orice surplus de greutate reprezentand un efort suplimentar al organismului pentru mentinerea unei pozitii adecvate si pentru desfasurarea functiilor sale.

Intrucat coloana vertebrala nu mai este sustinuta adecvat, vertebrele se apropie tasand discurile intervertebrale. Presiunea exercitata asupra vaselor de sange incetineste activitatea metabolismului local, ceea ce va produce in timp deshidratarea discurilor. Daca se mentine ritmul de scadere al tonusului muscular, cedeaza si ligamentele vertebrale, instalandu-se hernia de disc.

Tratament

......................

Citește mai mult despre discopatia lombară și cum poate fi vindecată prin TRATAMENTE NATURISTE

×