x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Milioane de persoane trebuie să înceteze să mai ia aspirină (studiu)

Milioane de persoane trebuie să înceteze să mai ia aspirină (studiu)

23 Iul 2019   •   17:18
Milioane de persoane trebuie să înceteze să mai ia aspirină (studiu)

Milioane de persone trebuie să se oprească din a mai lua aspirină pentru a preveni infarctul, potrivit unei cercetări realizate de Harvard, scrie AP.

O doză zilnică de aspirină, în cantități mici, este recomandată persoanele care au trecut printr-un infarct sau în cazul celor care au probleme cu inima. În schimb, când vine vorba de persoanele sănătoase, acest sfat nu se aplică.

Aproximativ 29 de milioane de persoane, cu vârste peste 40 de ani, consumau aspirină zilnic, în ciuda faptului că nu aveau nicio problemă cu inima, în 2017, potrivit ultimelor date existente, scrie în studiul efectuat de Harvard și Beth Israel Deaconess Medical Center.

Jumătate dintre persoanele de peste 70 de ani, fără probleme cu inima, iau aspirină zilnic, pentru a preveni apariția unui infarct, potrivit Annals of Internal Medicine.

Studiile arată că persoanele cu vârste de peste 70 de ani, sau mai tinere, trebuie să evite să ia aspirină pentru a preveni infarctul. Aspirina, în doze mici, poate fi luată doar la recomandarea doctorului, chiar dacă nu a existat vreun istoric în ceea ce privește bolile de inimă.

×
Subiecte în articol: aspirina