x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Ochelarii de vedere: cum să îți alegi rama potrivită?

Ochelarii de vedere: cum să îți alegi rama potrivită?

25 Aug 2021   •   11:55
Ochelarii de vedere: cum să îți alegi rama potrivită?
Sursa foto: Shutterstock

Ochelarii de vedere reprezintă o necesitate pentru mulți, iar în alegerea unei perechi potrivite trebuie să identifici modul potrivit de a îmbina utilul cu plăcutul. Pentru că o pereche de ochelari de vedere poate fi și un accesoriu la modă care îți poate schimba complet înfățișarea într-un mod extrem de plăcut, trebuie să știi cum să faci alegerea potrivită.

Foto Sun Shock / Shutterstock

Ce rame să alegi în funcție de forma feței?

Pentru o față rotundă ai două variante de rame pentru ochelari de vedere potriviți: rame rotunde, dacă dorești să accentuezi rotunjimea feței sau rame dreptunghiulare pentru a crea contrastul perfect între mărimea feței și forma ramelor. 

Dacă fața ta are formă de triunghi, atunci modelele de rame din care poți alege sunt numeroase. Important este să alegi o ramă care să nu fie prea mare pentru conturul feței tale. Același lucru se aplică și în cazul în care fața ta are forma unui triunghi inversat. 

Dacă fața ta este pătrățoasă, atunci alege cu încredere o pereche de ochelari rotunzi sau ovali pentru a obține echilibrul perfect.

Foto: Africa Studio / Shutterstock

 

Ce rame să alegi în funcție de problemele de vedere pe care le ai?

Un alt aspect extrem de important atunci când este vorba despre alegerea unor rame pentru ochelarii de vedere este problema de vedere pe care o ai. Poate fi vorba despre dioptrii foarte mari, caz în care sunt recomandate ramele rotunde, realizate din plastic pentru a nu scoate în evidență grosimea lentilei, deși tehnologiile moderne fac posibilă subțierea lentilelor în cazuri de acest fel. Există și posibilitatea să ai nevoie de lentile progresive, ceea ce înseamnă că ochelarii sunt mai groși în centru și ai nevoie de o ramă suficient de înaltă care să acopere bine nevoile pe care le ai în acest sens. 

Oricare ar fi nevoile pe care le ai în acest sens, poți găsi cu ușurință rama potrivită din eyerim collection la modă. Colecțiile de ochelari Eyerim sunt la modă, potrivite pentru toate gusturile și buzunarele și pot reprezenta soluția ideală pentru problemele de vedere pe care le ai.

Ceea ce îți mai rămâne de făcut este să alegi rama pe care o consideri potrivită pentru nevoile și preferințele tale, să privești cu încredere în numeroasele oglinzi din cale și să vezi partea plină a paharului: o pereche de ochelari de vedere poate fi acel accesoriu care îți schimbă înfățișarea în bine, chiar dacă reprezintă o necesitate pentru sănătatea ochilor tăi.

×