x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Remedii care te ajută să scapi de sforăit

Remedii care te ajută să scapi de sforăit

de Redacția Jurnalul    |    24 Feb 2024   •   18:40
Remedii care te ajută să scapi de sforăit
Sursa foto: Hepta

Sforăitul poate fi o problemă majoră, de cele mai multe ori nu pentru cel care sforăie. Sforăitul este provocat de îngustarea căilor respiratorii în timpul somnului și există mulți factori ce pot duce la acest lucru, cum ar fi anatomia gurii, nasul înfundat din timpul răcelilor, supraponderea, apneea în somn sau chiar poziția de dormit.

Există însă și remedii naturiste care vă pot ajuta să scăpați de sforăit, iar acestea sunt la îndemâna tuturor.

Menta

Nu numai că menta poate ajuta la oprirea sforăitului, dar miroase și foarte bine!

Atât menta (peppermint, cu un conținut de mentol de 40%), cât și menta verde (cu numai 0,5% conținut de mentol) pot ajuta la deschiderea căilor respiratorii și la reducerea sforăitului. Puteți mesteca direct menta, dar acest lucru poate fi prea puternic pentru mulți.

Astfel, mai indicată este varianta de ceai, pe care să o consumați seara, înainte de culcare.

Salvia

Salvia ajută la digestie, ceea ce poate duce la un somn mai bun și la mai puțin sforăit. Are și beneficiile suplimentare de a fi calmantă și de a atenua stresul.

Este delicioasă atunci când este adăugată în mâncare, dar mai eficientă atunci când este arsă. Puteți achiziționa bețișoare de salvie care pot fi arse în siguranță înainte de culcare, creând un mediu sănătos și relaxant.

Condimente

Alimentele picante sunt cunoscute pentru că ne deschid căile respiratorii. Consumul unui condiment picant, cum ar fi piperul cayenne, înainte de culcare poate ajuta la deschiderea căilor nazale, permițându-vă să respirați mai bine și să sforăiți mai puțin.

Piperul Cayenne și alte condimente ar trebui, totuși, evitate dacă suferiți de arsuri la stomac și indigestie, notează ShortTermBraces.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: sforăit remedii naturiste