x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Dormitul părinţilor împreună cu bebeluşul, factorul principal de moarte subită la nou-născuţi

Dormitul părinţilor împreună cu bebeluşul, factorul principal de moarte subită la nou-născuţi

15 Iul 2014   •   10:41
Dormitul părinţilor împreună cu bebeluşul, factorul principal de moarte subită la nou-născuţi

Un studiu american publicat în revista Pediatrics arată că dormitul părinţilor împreună cu nou-născuţii este factorul principal de moarte subită la copii şi, în mod particular, la sugari, informează AFP, conform Agerpres. Aproximativ 69% dintre bebeluşii care au murit subit în somn fuseseră culcaţi în acelaşi pat cu un adult, indică studiul, care se bazează pe statistici oficiale din 24 de state din componenţa SUA, în perioada 2004-2012, cu privire la aproximativ 8.207 de decese în somn ale copiilor mici.

Cercetătorii au remarcat faptul că statisticile indică diferenţe, pe categorii de vârstă, între copiii mai mici de trei luni şi cei între 4 şi 12 luni.

Circa 73,8% dintre copiii mai mici de trei luni au fost victime ale morţii subite în timp ce dormeau cu părinţii, faţă de 58,9% dintre copiii de 4-12 luni, scrie AFP. Copiii din a doua categorie de vârstă au fost găsiţi morţi în somn de cele mai multe ori culcaţi pe burtă, cu o pătură sau jucării de pluş lângă ei.

Academia Americană de Pediatrie recomandă ca bebeluşii să doarmă pe spate, pe o suprafaţă fermă, într-un leagăn aflat în apropierea părinţilor lor, dar nu în acelaşi pat, pentru a evita pericolul de sufocare.

×