x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Performanță medicală. Transplant de ficat la o fetiță de 5 ani a fost realizat la Institutul Fundeni

Performanță medicală. Transplant de ficat la o fetiță de 5 ani a fost realizat la Institutul Fundeni

01 Mai 2022   •   21:00
Performanță medicală. Transplant de ficat la o fetiță de 5 ani a fost realizat la Institutul Fundeni

Transplantul de ficat la fetița de 5 ani cu boala Wilson a fost realizat cu succes, sâmbătă seara, la Institutul Fundeni. Potrivit medicilor, starea fetiței după operație este stabilă și se află sub supraveghere îla ATI.

Transplantul a fost realizat în cadrul Școlii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

„După transplant, starea fetitei este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secția de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Echipa chirurgicală și de îngrijire a fost compusă din specialiști de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

Donatorul a fost un tânăr de 17 ani.

Ministerul Sănătății anunță că Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu se află în proces avansat de acreditare pentru realizarea unui Compartiment de transplant hepatic pediatric.

„Aceasta presupune îndeplinirea criteriilor referitoare la activitatea de transplant în domeniile resurselor umane, bazei materiale și cele operaționale. Colaborarea cu specialiștii de la Institutul Clinic Fundeni este esentială pentru încheierea cu succes a acestui proces”, a transmis Ministerul Sănătățioi, care speră ca în cursul verii să se poată realiza primele transplanturi hepatice la copii din România în noul compartiment.

×
Subiecte în articol: transplant ficat fundeni