x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei 6 fructe de care ai nevoie, dar te pot balona! Cum e bine să le consumi

6 fructe de care ai nevoie, dar te pot balona! Cum e bine să le consumi

20 Aug 2015   •   09:46
6 fructe de care ai nevoie, dar te pot balona! Cum e bine să le consumi
Sursa foto: 1-TSA-COM

Senzația de balonare nu trebuie să fie asociată întotdeauna cu probleme de stomac, ea putând fi dată de consumul alimentelor sănătoase. O categorie de alimente benefice, pline de nutrienți de care corpul tău are nevoie, o reprezintă fructele, însă, în ciuda beneficilor lor, acestea pot produce gaze în stomac.

Iată de ce: fructele sunt bogate în zahăr, în special fructoză și sorbitol (un alcool de zahăr), iar aceste două elemente nutritive pot provoca gaze. Este de asemenea, plin de fibre – care sunt greu de digerat, având același efect asupra stomacului.

Deși nu ar trebui să lipsească din dieta dumneavoastră, este indicat să vă luați măsuri suplimentare când consumați aceste alimente, pentru a evita senzația neplăcută de balonare. Iată care fructele care predispun la balonare:

Citește și Dieta de 10 zile. Slăbești ușor 3-4 kg și detoxifici organismul

1. Merele sunt încărcate cu antioxidanți. De fapt, un măr verde conține mai mulți antioxidanți decât fructele de pădure. Acest fruct este încărcat de fructoză, pe care unii oameni o digeră destul de greu. Dacă acest lucru ți se întâmplă și ție, încercați să mâncați o jumătate de mar în locul unuia întreg și mestecați încet. 

Citește articolul mai departe pe ANTENA


×