x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevărat sau fals

Adevărat sau fals

de Georgeta Licsandru    |    20 Ian 2008   •   00:00

Acneea vulgară beneficiază de tratamentul cu laser?
Adevărat.
Acneea severă sau nodulară lasă întotdeauna cicatrice inestetice pe faţ

Acneea vulgară beneficiază de tratamentul cu laser?
Adevărat.
Acneea severă sau nodulară lasă întotdeauna cicatrice inestetice pe faţă. Este vorba despre cicatrice atrofiate, cu pete de culoare roşie, pete pigmentate. Tratamentul cu laser este recomandat pentru aplatizarea acestor cicatrice.

 

Masarea pielii capului previne căderea părului?

Adevărat. Masajul stimulează circulaţia sangvină la nivelul pielii capului. În acest fel, la rădăcina firului de păr ajung mai multe substanţe nutritive, ceea ce previne căderea părului.

 

Săpunurile antibacteriene distrug doar bacteriile rele?

Fals. Săpunurile antibacteriene distrug 90% din bacteriile rele, dar în acelaşi timp distrug şi bacteriile bune de la suprafaţa pielii. Pentru a evita distrugerea florei saprofite de la suprafaţa pielii, specialiştii ne sfătuiesc să nu abuzăm de săpunurile antibacteriene şi, în acelaşi timp, să folosim săpunurile pentru copii. În compoziţia acestora se găsesc substanţe antiseptice naturale (extracte de muşeţel, gălbenele, salvie) care nu prezintă nici un risc pentru sănătatea pielii.

 

Citricele pot preveni cariile dentare?

Adevărat. Citricele conţin xilan, o substanţă care previne cariile dentare. Această substanţă se găseşte în acel strat alb dintre fructul propriu-zis şi coajă. Dacă fructele sunt tratate cu conservanţi de suprafaţă, albedoul poate fi contaminat şi îşi pierde proprietăţile binefăcătoare.

 

 

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă